• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razgovarali lideri vladajuće koalicije u RS

Autor SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je sa liderima stranaka vladajuće koalicije razgovarao o određenim zakonima koje će Narodna skupština RS sutra razmatrati, kao i o pitanjima funkcionisanja institucija.

 Razgovarali lideri vladajuće koalicije u RS Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

"U pitanju je ubičajeni koalicioni sastanak na kojem su učestvovali predstavnici partija i šefovi poslaničkih klubova, kao i članovi Vlade", rekao je novinarima nakon sastanka Dodik.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da je na večerašnjem sastanku lidera stranaka vladajuće koalicije u Banjaluci razgovarano o temama sa dnevnog reda sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

"Smatram da je ovo dobar metod rada, a možda mu sada dajemo veći značaj nego što smo stizali ranije. Pokazuje se da je to vrlo kvalitetno u smislu punog razumijevanja za svako pitanje u Republici Srpskoj", rekao je Đokić novinarima nakon sastanka.

On je dodao da će se tako raditi i u buduće sa ciljem punog doprinosa daljem razvoju i stabilnosti Repubike Srpske kako da bi na vrijeme bili prepoznati svi problemi kojima se izlaže Republika i da se na njih odgovori.

"Bilo je riječi o svim temama, analizirali smo kompletan dnevni red sjednice parlamenta, kao i ona pitanja koja će u narednom periodu biti predmet razmatranja parlamenta", rekao je Đokić.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da koalicioni dogovor ove partije sa Strankom napredna Srpska ničim nije narušen.

"Ne znači da je, ako je neko protiv nečega, narušena skupštinska većina", rekao je Pavić večeras novinarima u Banjaluci nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije.

On je naveo da na sastanku nije razgovarano o posebnim temama koje bi izlazile iz okvira nadležnosti Narodne skupštine i Vlade.

"Riječ je o uobičajenom sastanku koalicionih partnera o tematici sa dnevnog reda Narodne skupštine i o nekim mjerama koje bi u narednom periodu trebalo preduzeti u vezi sa fiskalnim rasterećenjem privrede i sa zakonom o stvarnim pravima koje što prije treba donijeti", kaže Pavić.

Na sastanku u Banjaluci, osim Pavića učestvovali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović, predsjednik SP Petar Đokić, potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, šefovi poslaničkih klubova SNSD-a, DNS-a i SP-a u Narodnoj skupštini Radovan Višković, Spomenka Stevanović i Slobodan Protić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE