• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irena Mojović izabrana sa sudiju Ustavnog suda RS

Autor SRNA

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je Irenu Mojović za sudiju Ustavnog suda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.

 Irena Mojović izabrana sa sudiju Ustavnog suda RS Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Izbor Mojovićeve podržao je 61 narodni poslanik, dok je pet narodnih poslanika bilo uzdržano.

Mojovićeva je izabrana na ovu funkciju na prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Prvobitno je za izbor Mojovićeve pribavljeno pozitivno mišljenje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i Ustavnog suda Republike Srpske.

Razlog za imenovanje jednog sudije Ustavnog suda Republike Srpske je prestanak funkcije jednog sudije i potreba dopune, navodi se u obrazloženju ovog prijedloga.

Mirjanić: Kreće isplata zaostalih podsticaja

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je da će u narednih nekoliko sedmica biti isplaćeno 12,5 miliona KM podsticaja za poljoprivredu iz 2014. godine.

Mirjanić je, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske, podsjetio da je sa 2014. godinom isplaćeno 47,5 miliona KM za podsticaje u poljoprivredi, te da je ostalo još da se za ove namjene isplati 12,5 miliona KM za prošlu godinu.

On je podsjetio da je Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske nedavno odlučio da za sanaciju posljedica prošlogodišnjih poplava u poljoprivrednoj proizvodnji bude izdvojeno 12 miliona KM.

Mirjanić je rekao da će od tog iznosa iduće sedmice biti isplaćeno sedam miliona KM za poljoprivredna gazdinstva koja su imala najmanju štetu, dok će dodatnih pet miliona KM biti isplaćeno u narednih 30 dana za poljoprivredna gazdinstva koja su pretrpjela najveću štetu.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas u Banjaluci poslaničkim pitanjima Vladi Republike Srpske u okviru tačke "Aktuelni čas".

Poslanici će razmatrati prijedloge zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, te o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o sudovima Srpske.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o stočarstvu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu javnih službi.

Na zahtjev Vlade Republike Srpske, u dnevni red je po hitnom postupku uvršten Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost.

Sa dnevnog reda su povučeni Nacrt zakona o javnom okupljanju, Nacrt zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija i Prijedlog zaključka kojim se konstatuje da gradnja malih hidroelektrana u Nacionalnom parku "Sutjeska" nije od javnog i opšteg interesa za Republiku Srpsku.

O apsolviranim tačkama dnevnog reda poslanici će se izjašnjavati u četvrtak, 21. maja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE