• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su kandidati za predsjednika SDA

Autor SRNA

Glavni odbor Stranke demokratske akcije usvojio konačne liste kandidata za organe stranke koji će biti birani na 6. Kongresu SDA u utorak, 26. maja, a za predsjednika su predloženi Bakir Izetbegović, Irfan Ajanović i Šemsudin Mehmedović.

Za zamjenika predsjednika predloženi su Adil Osmanović i Mihnet Okić, saopšteno je iz SDA.

Za potpredsjednike stranke predloženi su Asim Sarajlić, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić, Sadik Ahmetović, Ramiz Salkić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Mirsad Kukić, Melika Mahmutbegović, Salko Sokolović, Husejin Smajlović, Edin Mušić, Sejad Delić, Halid Genjca, Senad Bratić, Nermin Mandra, Edin Ramić, Senad Šepić, Alija Budnjo i Semir Efendić.

Usvojene su liste kandidata za Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti SDA koji će, takođe, biti birani na Kongresu, kao i Prijedlog programske deklaracije i kongresnih dokumenata.

Glavni odbor SDA ponovio je bezrezervnu opredijeljenost za borbu protiv ekstremizma, radikalizma i terorizma koja se mora voditi na zakonom propisan način i od zakonom propisanih institucija, dodajući da to podrazumijeva da unaprijed postoji jasna sumnja na nedozvoljenu aktivnost, kao i uključenost i koordinacija sa strukturama BiH za sprovođenje zakona.

Tagovi

SDA

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE