• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustavni sud odbio "Autoprevoz"

Autor SRNA

Ustavni sud Republike Srpske odbio je prijedlog banjalučkog preduzeća "Autoprevoz" za utvrđivanje ustavnosti i zakonitosti pravilnika na osnovu kojeg je raspisan javni poziv za obavljanje javnog prevoza u Banjaluci

 Ustavni sud odbio "Autoprevoz" Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Grad Banjaluka raspisao je javni poziv u novembru 2013. godine, a nakon provedene procedure zaključeni su ugovori sa prevoznicima, i to na osnovu pravilnika koji je osporavao "Autoprevoz", navodeći da pravilnik nije u skladu sa Ustavom Srpske i Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ustavni sud je, obrazlažući odluku, naveo da je Ustavom Srpske i zakonskim odredbama definisano da jedinica lokalne samouprave svojim aktima pobliže uređuje pitanje organizacije i načina obavljanja javnog prevoza lica na svom području, što je grad i uradio donoseći pravilnik kojim je definisao postupak javnog poziva i kriterijume i način bodovanja za izbor prevoznika.

"U podnesku `Autoprevoza` navodi se da grad prije donošenja pravilnika nije pribavio mišljenje Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, što nije tačno, jer je nadležno ministarstvo dalo pozitivno mišljenje 14. avgusta 2013. godine", napominje se u saopštenju Gradske uprave.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE