• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlament BiH razmatra rezoluciju o Srebrenici

Autor SRNA

U Sarajevu je počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem je dnevnom redu prijedlog rezolucije o Srebrenici, predlagača Denisa Bećirovića i Mirsada Mešića iz SDP-a BiH, te Zaima Backovića iz BPS-a.

 Parlament BiH razmatra rezoluciju o Srebrenici Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

U predloženoj rezoluciji, događaji u Srebrenici iz ljeta 1995. godine okarakterisani su kao "genocid".

Tekstom rezolucije predviđa se da Predstavnički dom oda počast svim "žrtvama genocida u Srebrenici", kao i svim nevino stradalim žrtvama u BiH, te podržava Rezolucija o Srebrenici koju je Evropski paralament usvojio u januaru 2009. godine.

Pred poslanicima će se u drugom čitanju naći Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sportu u BiH, u čijem obrazloženju njegov predlagač Bećirović navodi potrebu preciznijeg definisanja ili tehničke popravke već postojećih odredbi Zakona o sportu BiH.

Na dnevnom redu su informacija o radu Tužilaštva BiH za prošlu godinu i informacija Regulatorne agencije za komunikacije BiH o cijenama usluga mobilnih operatera u BiH, kao realizacija inicijative zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma iz SDS-a Mladena Bosića.

Poslanici će raspravljati i o izvještajima o radu Regulatorne komisije za električnu energiju u 2014. godini, o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u 2014. godini i o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2014. godinu.

Na dnevnom redu je i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH i godišnji izvještaj o pojavama diskriminacije u BiH za 2014. godinu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE