• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Proces protiv Orića dovesti do kraja"

Autor SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić pozdravio je hapšenje Nasera Orića, ističući da bi u interesu pravde i pomirenja bilo dobro da se ovaj proces u Srbiji dovede do kraja.

"Postoji mnogo materijalnih dokaza, izjava svjedoka i porodica žrtava koje traže procesuiranje Orića i konačno zadovoljenje pravde", rekao je Savčić Srni.

On je podsjetio da je samo do januara 1993. godine evidentirano 1.300 ubijenih Srba u Podrinju, od Skelana do Zvornika, gdje je djelovala 28. divizija takozvane Armije BiH, čiji komandant je bio Orić.

Savčić je apelovao da se svi svjedoci bezbrojnih Orićevih zločina odazovu i da slobodno

 svjedoče, te kažu istinu o počinjenim zločinima nad Srbima u Podrinju.

On kaže da, ukoliko ne bi bila uvažena crvena Interpolova potjernica Srbije za Orićem, Srbija bi onda morala postaviti pitanje koliko je uopšte cijenjena u Evropi.

"Na velikom testu je ugled Srbije u Evropi kroz slučaj Orića. Ako se izvrši ekstradicija Orića Srbiji i ako Srbija pokrene proces i vodi ga u skladu sa svojim zakonodavstvom, onda je to u redu. U suprotnom će ovo biti vrlo ružna poruka Srbiji i Srbima", zaključio je Savčić.

Naser Orić uhapšen je juče u Bernu u Švajcarskoj po potjernici Srbije. Jedan od njegovih advokata Lejla Čović rekla je da je Orić uhapšen prema potjernici iz 2014. godine, koja je raspisana po nalogu Srbije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE