• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić o izručenju Nasera Orića

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da će odluka Švajcarske o izručenju BiH Nasera Orića jako vratiti unazad BiH, a krhko povjerenje koje se počelo razvijati će biti vrlo ozbiljno ugroženo.

  "Kad tome dodam i stanje oko rezolucije o Srebrenici, sve skupa je loše. Ovo će dodatno proizvesti nepovjerenje u pravosudne organe BiH jer ne vjerujem da će pokrenuti slučaj protiv Orića. Oni su poslužili da on bude oslobođen. Nastavlja se politika podjela sa katastrofalnim posljedicama i izrazito lošim ambijentom", rekao je Ivanić.



Prema njegovom mišljenju, cijela priča oko Orića je bila izuzetno loša i napravila je ambijent u kojem se BiH vratila u prošlo vrijeme, i to očigledno služi za afirmaciju i pokušaj predstavljanja potpuno drugačije slike o ratu.

"U toj slici je jedna strana nevina - bošnjačka, niko sa njihove strane ne može biti optužen i služi da se bošnjački političari ponašaju slavodobitno kao pobjednici", istakao je Ivanić.

Savezna kancelarija za pravdu Švajcarske danas je po pojednostavljenom postupku odobrila izručenje Nasera Orića BiH, potvrđeno je iz ove kancelarije.

Orić je uhapšen 10. juna u Švajcarskoj po potjernici Srbije zbog sumnje da je izvršio ratne zločine nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Bez kukanja i jadikovanja uradi nesto bre i ti za nasu RS

MONDO REPORTAŽE