• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pasoše u Gradišci pregledali baterijskom lampom

Autor mondo.ba

Granični policajci na GP Gradiška vršili provjere putnika i dokumenata uz pomoć baterijskih lampi

Dok se Banjalučanin autoputem kroz Hrvatsku preksinoć vraćao u svoj grad, ostao je zaprepašten kada ga je pri ulasku u BiH, na međunarodnom graničnom prelazu Gradiška, koji nas povezuje sa EU, dočekao mrak i granični policajci koji su provjere putnika i dokumenata obavljali uz pomoć baterijskih lampi.

On kaže da mu je donekle razumljivo to što, bilo gdje u BiH, pa i na ovom graničnom prelazu, dođe do nestanka struje, ali ne može da shvati da on nije opremljen agregatom, koji bi se koristio u ovakvim okolnostima, pišu "Nezavisne novine".

“Ne znam kako je, uopšte, moguće da oni kvalitetno izvrše granične provjere putnika ako nemaju struju. Može se desiti da u takvim situacijama putuje neko ko je opasan, za kim je raspisana potjernica, i pitam se da li imaju način da to i ustanove”, naveo je ovaj Banjalučanin.

Iz Granične policije BiH potvrđuju da je na međunarodnom graničnom prelazu Gradiška u srijedu, u večernjim satima, došlo do prekida u napajanju električnom energijom, i to usljed kvara na dalekovodu.

Kako ističu, granični prelazi za međunarodni promet moraju biti opremljeni instalacijama koje osiguravaju ispunjavanje opštih funkcionalnih uslova u koje se, uz ostalo, ubraja i uređaj za alternativno napajanje električnom energijom, odnosno agregat.

“Na međunarodnom graničnom prelazu Gradiška postoji agregat koji, prema informacijama službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, 19. avgusta u večernjim satima nije mogao biti stavljen u funkciju”, naglasila je Sanela Dujković, portparol Granične policije BiH.

Prema njenim riječima, granične provjere osoba, stvari i vozila, u uslovima kao što je nestanak električne energije, jesu otežane, ali se moraju izvršiti.

“U skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli BiH i Pravilnikom o standardima i uvjetima izgrađenosti i opremljenosti graničnih prelaza, Uprava za indirektno oporezivanje BiH nadležna je za planiranje, izgradnju i opremanje graničnih prelaza”, kazala je Dujkovićeva.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH potvrđeno nam je da je riječ o agregatu koji duže vrijeme, pošto za to nije bilo potrebe, nije korišten, tako da preksinoć nije mogao biti pokrenut jer mu nije funkcionisao akumulator.

Kazali su da je sada on zamijenjen, pa ovaj uređaj ponovo radi.

Inače, međunarodni granični prelaz Gradiška jedan je od naših najfrekventnijih graničnih prelaza.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

vozac

Tugo moja. To je BiH.

MONDO REPORTAŽE