• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Srpska spremna za priliv izbjeglica?

Autor SRNA

Direktor Uprave Civilne zaštite RS Veseljko Elez rekao je da u Srpskoj, prema zvaničnim informacijama, za sada nema migranata, ali da RS mora biti spremna ukoliko dođe do pojave migranata na njenoj teritoriji.

"Ovih dana organizovali smo sastanke da vidimo, eventualno, koji su to prostori koje možemo angažovati za smještaj, da budu i oni bezbjedni, kao i svi građani, ukoliko bi se to desilo", rekao je Elez, koji je u Ruskom domu u Beogradu učestvovao na skupu "Građanska odbrana kao osnova nacionalne bezbjednosti države".

On je najavio da bi predstavnici Civilne zaštite Republike Srpske trebalo da posjete rusko

 Ministarstvo za vanredne situacije, kao i mogućnost da se pripadnici ove službe obučavaju u Rusiji.

"Vrlo brzo se planira jedna posjeta Rusiji da vidimo kako je to organizovano u Ministarstvu za vanredne situacije Rusije. Nas interesuju obuka i svi koji mogu da pomognu da obučimo naše ljude da rade operativno u Republici Srpskoj", istakao je Elez.

On je napomenuo da je iskustvo sa vanrednim situacijama iz prošle godine natjeralo da se počne sa reformama, izmjenama zakona, poštujući iskustva drugih.

"Iskustva iz prošle godine su nas natjerala da ramišljamo o saradnji sa svima koji mogu da nam daju prave savjete i iskustva i sa kojima možemo da razmijenimo mišljenje", rekao je Elez.

On je dodao da je u tom kontekstu i učestvovao danas na skupu u Ruskom domu u ime Republike Srpske, odnosno Republičke uprave Civilne zaštite, u ime Vlade Republike Srpske, gdje je došao na poziv kolega iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

"Mislim da ćemo od njih čuti šta je perspektiva. Prihvatićem ono što je primjenjivo za nas i preporučiti ono što je bilo dobro kod nas", rekao je Elez.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE