• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović najavio bojkot premijerke Srpske

Autor SRNA

Poslanici PDP-a napustiće sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske dok na sjednici ili na bilo kojem drugom forumu bude govorila premijer Srpske Željka Cvijanović, rekao je potpredsjednik ove stranke Branislav Borenović.

Borenović je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da PDP ne želi da prisustvuje sjednicama na kojima će govoriti osobe koje su, kako tvrdi, učestvovale u političkoj korupciji.

On je rekao da dodatni razlog za ovakvu odluku predstavljaju izvještaji koji pokazuju u kakvom se stanju danas nalazi Republika Srpska a koji će biti razmatrani na Šestoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja je zakazana za 15. septembar.

"Od 18 izvještaja ili informacija koje će biti razmatrane na ovoj sjednici, u 15 izvještaja stanje je negativno ili lošije u odnosu na prethodni period", dodao je Borenović, koji je šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske.

Govoreći o Nacrtu zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991-1996. godina, koji će biti razmatran na Šestoj sjednici parlamenta Srpske, Borenović smatra da je riječ o "politički motivisanom zakonu".

Borenović je rekao da će poslanički klub PDP-a predložiti da se u taj zakon ugradi odredba da isplata novčanih naknada započne 1. januara 2020. godine.

"Predložićemo da se do tada taj iznos od 2,1 miliona KM na godišnjem nivou ravnomjerno raspoređuje u odnosu 50:50 odsto u Fond za podršku porodicama optuženih za ratne zločine pred Haškim tribunalom i za povećanje naknada ratnim vojnim invalidima od prve do četvrte kategorije i porodicama poginulih i nestalih boraca", istakao je Borenović. 

Tagovi

PDP

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

N.N.

Pa i treba da napuste svi saveza za promjene njima je mjesto sa Izetbegovićem, komšićem itd. Ma vi ste sledbenici Vuk Brankovića, kukavice, za pare će te sve uraditi. Vrijeđate borece i RVI koji su stvorili Republiku Srpsku. Zbog vaše politike se u Janji vješa ratna zastava bih.

Luka

Ajd ne mlati Borenovicu !!! Niste vi nikakva opozicija Dodiku vec njegovi saradnici,mazete oci narodu koji je vec odavno slijep. Kompletan OO PDP u Gradisci vec godinama radi za SNSD,dopustate sebi nadimak "profesionalni opozicionar",kako vas naziva Cvijanovicka.

MONDO REPORTAŽE