• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska predsjednica i kafa na čardaku (FOTO)

Autor Anadolija

Tokom posjete gradu na Neretvi predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Staro gradsko jezgro Mostara.

Ona je istinski uživala u turističkom dragulju grada na Neretvi, javlja Anadolija.

Popila je kafu na čardaku iznad Starog mosta i uživala u pogledu na skokove koje su u čast njezine dobrodošlice održani u organizaciji kluba skakača u vodu 'MoStari'.

Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Mostaru da čvrsto vjeruje u budućnost BiH kao zemlje tri ravnopravna konstitutivna naroda, ali da je potrebno još mnogo pitanja u BiH riješiti institucionalno.
Kitarovićeva je navela da je sa predsjednikom Glavnog vijeća HNS-a Božom Ljubićem razgovarala o položaju hrvatskog naroda u BiH i o tome šta mogu učiniti zajedno, kao i šta ona kao predsjednik Hrvatske može pomoći da bi se neke stvari u BiH "pomakle sa mrtve tačke", prenosi Srna.

"Svi želimo politički emancipovanu BiH koja funkcioniše na cijeloj svojoj teritoriji upravo na načelu ravnopravnosti građana i konstitutivnosti tri naroda koja ostvaruju svoja prava i koja čuvaju svoje kulturno, istorijsko i drugo nasljeđe, ali doprinoseći budućnosti BiH", rekla je Kitarovićeva u Mostaru.

Ona je navela da godinama dolazi u Mostar i da joj je drago vidjeti da se grad nakon rata oporavlja.

"Moram reći da u Mostaru vidim ne samo suživot nego i zajedništvo i to je preduslov napretka ovog grada, ali i cijeloga područja", rekla je Kitarovićeva.

Ona se jutros u Mostaru sastala sa predsjednikom HNS-a Božom Ljubićem, sa biskupom mostarsko-duvanjskim Ratkom Perićem, te posjetila franjevački samostan, sastala se sa predstavnicima Sveučilišta u Mostaru i načelnicima hercegovačkih opština.

Pronađite MONDO na Facebooku, Twitteru ili Instagramu!

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE