• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaspitne mjere načelnika Živinica

Autor mondo.ba

Tačno u 7.30 sati načelnik Opštine Živinice zaključao ulazna vrata zgrade Opštine, pa svih sedam šefova opštinskih službi i više od polovine zaposlenih u Opštini, koji su zakasnili na posao, pa nisu mogli da uđu...

Nesvakidašnji slučaj dogodio se u utorak u zgradi Opštine Živinice. Opšinski načelnik Asim Aljić (SDA) zbog nepoštivanja i povrede radne discipline zaposlenih riješio je preduzeti konkretne mjere.

Tačno u 7.30 sati načelnik je zaključao ulazna vrata obe zgrade Opštine, a svi službenici i drugi zaposlenici koji su taj dan zakasnili na posao, evidentirani su i biće, kako je kazao, sankcionisani u skladu sa zakonom, prenose sarajevski mediji.

Aljić ističe da se u ovom slučaju ne radi o mobingu, ni o bilo kakvoj torturi, već o preispitivanju rada službenika i poticanju da se savjesno odnose prema poslu i građanima Živinica.

“Na jednom od ranijih sastanaka upozorio sam šefove opštinskih službi da na vrijeme dolaze na posao, dakle do 7.30 sati. Radna disciplina, kada su dolasci i odlasci s posla u pitanju, na niskom je nivou. Odlučio sam se na ovaj korak kako bih imao uvid ko ne poštuje radno vrijeme. Zaključao sam vrata obe zgrade i zabilježio sve koji nisu došli na vrijeme. Kao poslodavac, ispunjavam svoje obaveze, želim da zaposlenici Opštine budu u službi građana i da savjesno rade svoj posao”, naveo je živinički načelnik, pišeAvaz.

Usprkos brojnim upozorenjima o poštivanju radnog vremena, tog jutra nijedan od sedam šefova opštinskih službi i više od polovine zaposlenih, od oko 140, koliko ih radi u Opštini, nisu na vrijeme došli na radno mjesto.

Živiničani su se do sada mnogo puta žalili na nerad zaposlenih u Opštini. Tako su u februaru prošle godine građani fotografisali opštinare kako tokom radnog vremena na računalu igraju pasijans. Tada se nije saznalo koji je službenik bio u pitanju pa nije bilo nikakvih sankcija.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

P

Svaka cast. Da je vise takvih nacelnika a i gradonacelnika. Ponasanje pojedinaca u drzavnim jaslama je ravno nuli.

MONDO REPORTAŽE