• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugašen požar iznad Novog Goražda

Autor mondo.ba

Veliki požar iznad naselja Donja Sopotnica kod Novog Goražda ugašen je uz velike napore vatrogasaca i ekipa Civilne zaštite, a dva vatrogasca povrijeđena su prilikom prevrtanja cisterne.

Požar je izbio juče oko podneva, a ugašen je danas, potvrđeno je u opštini Novo Goražde. Vatrena stihija zahvatila je nisko rastinje i žbunje i izgorjelo je između 10 i 15 hektara.

Vatra je sinoć zaprijetila stambenim objektima u Donjoj Sopotinici i obližnjoj trafo-stanici, ali je brzom interevencijom angažovanih ekipa spriječena šteta.

Prilikom jučerašnje intervencije prevrnulo se jedno vatrogasno vozilo i povrijeđeni su vozač i suvozač.

U Domu zdravlja u Novom Goraždu Srni je rečeno da su povrijeđeni zbrinuti i da je jedan zbog preloma ruke upućen na dalje liječenje u fočansku bolnicu, dok je drugi pušten na kućno liječenje.

Iz Doma zdravlja napominju da je jedan vatrogasac primljen jer ga je ujelo nekoliko stršljena. On je poslije medicinskog tretmana u ovoj zdravstvenoj ustanovi pušten na kućno liječenje.

Nakon ovog požara vatrogasci iz Novog Goražda ostali su bez jedine cisterne, a nabavka tog vozila predstavljaće prioritet opštine Novo Goražde gdje se nadaju da će Republička uprava Civilne zaštite imati razumijevanja za taj problem i pomoći vatrogascima iz jedne od najnerazvijenijih opština Republike Srpske u nabavci vatrogasnog vozila.

Vatrogascima i ekipi Civilne zaštite u gašenju požara pomogli su pripadnici vatrogasnih brigada iz opština Goražde, Rogatica i Čajniče. Značajnu pomoć pružilo je i lokalno stanovništvo pružilo jer je od vatre branilo svoje domove.

U Policijskoj stanici u Novom Goraždu kažu da je uzrok požara, najvjerovatnije, ljudski nemar.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE