• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Radujemo se projektima razvoja u Srbiji

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je došao na svečanost polaganja kamena temeljca za gradnju "Beograda na vodi" da bi pružio podršku, istakavši da se ljudi u Srpskoj raduju projektima razvoja u Srbiji.

 Dodik: Radujemo se projektima razvoja u Srbiji Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

"Ovaj projekat ne samo da rješava probleme urbanističkog izgleda ovog dijela grada, nego i mijenja mentalitet, odnosno svijest o tome na koji način je moguće nešto što je do sada bilo zapušteno staviti u najveće standarde urbane, građevinske, ekonomske, kulturne i svake druge dimenzije", rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On je istakao da Srbija treba da podrži ovaj projekat, da se okupi oko njega, jer on privlači značajne

 investitore koji su dokazani na nekim drugim destinacijama.

"Mi iz Republike Srpske se radujemo činjenici da će Srbija i Beograd na ovom mjestu izgraditi objekte koji će biti prepoznatljivi i poslati poruku", rekao je Dodik obraćajući se novinarima zajedno sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju "Beograda na vodi".

Navodeći da danas nije ništa lako uraditi i da uvijek ima onih koji su nezadovoljni, jer misle da to može biti bolje, Dodik je istakao da je projekat "Beograd na vodi" kapitalan za Srbiju i da zato treba da ima podršku.

Dodik je rekao da građevinski radovi ovakvih projekata traže vrijeme i da je veoma važno što je obezbijeđen investitor koji to može da proprati i koji ima iskustva u toj oblasti na mnogim destinacijama u svijetu.

Na pitanje da li je ovo model kako privući investicije i u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da Srpska ima svoje mogućnosti, a da je Beograd sam po sebi atraktivan i ima značajnu prednost u odnosu na cijelu Srpsku.

Riječ je, naveo je on, o jednoj velikoj metropoli koja je nesumnjivo najveći i najljepši grad ovog regiona, grad koji privlači ogromne interese i aktivnosti, ekonomske, kulturne i svake druge.

"Samim tim, prepoznatljiv je i po tome što ima razvijenu infrastrukturu, povezanost sa svijetom sa svim destinacijama, sa avionima, putnim pravcima, autoputevima, sve je to važno za investicije. Jedino što primjereno je da na ovom mjestu i bude jedan takva građevina", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Republika Srpska usmjerena na neke druge investicije, odnosno na privlačenje investicija u oblasti energetike, industrije i da to čini.

"Prije nekoliko dana boravila je u Srpskoj jedna velika delegacija iz Sankt Peterburga, sa kojom je razgovarano kako razvijati dugoročnu saradnju. Ta ruska delegacija nije došla tu da samo nešto učini danas, nego da zajedno sa nama osmisli šta zajedno treba da radimo u budućnosti", rekao je Dodik.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik kompanije "Igl hils" Muhamed Alabar položili su danas kamen temeljac za dvije stambene kule, čime je zvanično počela izgradnja projekta "Beograd na vodi", vrijednog 3,5 milijardi evra.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE