• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar: Studenti neće na ulicu

Autor SRNA

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević smatra da će biti pronađeno rješenje u vezi sa studentskim zahtjevima i da neće biti protesta, najavljenih za 5. oktobar.

"Nadam se da studenti neće na ulicu, još ima vremena da sve riješimo, do sada smo imali dobru saradnju i ne vidim razloga da u tom pravcu ne nastavimo", poručio je Malešević.

On je novinarima u Banjaluci rekao da u svemu treba tražiti mjeru, jer cijene studentskog smještaja i

 ishrane nigdje nisu niske kao u Banjaluci, ali da ne treba ni sve prebacivati na studente.

Malešević je napomenuo da će najvjerovatnije morati biti ponovljen tender za opremanje Četvrtog paviljona Studentskog centra u Banjaluci.

Potpredsjednik Studentskog parlamenta David Latinović rekao je da su na jučerašnjem neformalnom sastanku svih studentskih saveza Univerziteta u Banjaluci ponovljeni stavovi studenata, te da bi u narednim danima trebalo doći do rješenja u razgovoru sa predstavnicima Univerziteta i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Nadam se da neće biti potrebe za protestima studenata, najavljenim za 5. oktobar. Ali, ukoliko bude potrebe, koristićemo sva dozvoljena sredstva demokratskog društva da dobijemo ono što zahtijevamo", poručio je Latinović.

Studenti Republike Srpske traže da se cijena obnove godine smanji na 220 KM sa dosadašnjih 440 KM, kao i da se proširi lista za upis studenata i omogući apsolventski staž svim koji su odslušali sve predmete.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE