• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet miliona evra za stambeno zbrinjavanje u RS

Autor SRNA

Savjet ministara BiH utvrdio je danas Prijedlog okvirnog sporazuma o zajmu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH - kredit za socijalni program stambenog zbrinjavanja u RS, koji provodi IRB RS, s osnovama za njegovo zaključivanje.

Zajam, vrijedan pet miliona evra, biće iskorišten za pružanje finansijske pomoći u rješavanju pitanja stambenog zbrinjavanja grupama od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a najprije mladih i visokoobrazovanih ljudi.

Na ovaj način mladima i visokoobrazovanim građanima u Republici Srpskoj biće olakšano sticanje vlasništva putem kredita, što će doprinijeti unapređenju životnih uslova i ohrabrivanju mladih ljudi da osnuju porodice, kao i visokoobrazovanih pojedinaca i parova da ostanu u Srpskoj.

Ministarstvo finansija i trezora BiH dostaviće Prijedlog okvirnog sporazuma sa osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva inostranih poslova, utvrdio je Prijedlog odluke o ratifikaciji Ugovora o državnoj granici između BiH i Crne Gore, koji će biti dostavljen Predsjedništvu BiH u dalju proceduru ratifikacije.

Na ovaj način finalizira se procedura definisanja granice dvije susjedne zemlje, što je važan pozitivan iskorak u regionu.

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donio Odluku o odobravanju 441.000 KM iz tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu.

Ova sredstva namijenjena su plaćanju zakupnina za 10 institucija BiH, koje su 1. aprila trebale da presele u zgradu u Sarajevu, kao i u objekat u Istočnom Sarajevu, ali to nije bilo moguće zbog kašnjenja radova na rekonstrukciji ovog objekta, koje vodi izabrani dobavljač Službe za zajedničke poslove institucija BiH i zbog prigovora dvije institucije koje su trebale preseliti u objekat u Istočnom Sarajevu, a koji je u fazi rješavanja.

Propisani rok za preseljenje institucija produžen je do 1. septembra, kada je započelo preseljenje ovih institucija u Sarajevu.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE