• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Mediji da izvještavaju istinito

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je danas medije da u svoj rad unesu što više istine i profesionalnosti i udalje se iz "žute", "tamne" ili tabloidne sfere koja, kako je rekao, očigledno zauzima sve više prostora.

On je naglasio da je riječ samo o njegovoj sugestiji, a da je posao profesionalnog izvještavanja na medijima, koji pritisnuti tržištem "nekada moraju da se bave i tabloidnim izvještavanjem".

Dodik je, na konferenciji za novinare u Banjaluci, na pitanje novinara da prokomentariše izvještavanje Radio-televizije Republike Srpske, rekao da nije nadležan i nije njegov posao da se bavi uređivačkom politikom bilo kog medija, pa ni RTRS-a.

"Javni servis ima jasno propisanu ulogu u zakonu i treba da poštuje taj zakon. Javni servis je servis Republike Srpske i u tom smislu, kao i sve institucije Republike, ako je napadnut, treba da se brani", dodao je Dodik.

On je naglasio da je javni servis prvenstveno zadužen za objektivno informisanje javnosti.

Dodik je rekao da, ukupno gledajući medije, postavlja pitanje na koji način se oblikuje javnost jer je, kako je rekao, očigledno da je politička sfera samo jedan dio javne scene i da bez medija ona ne može.

Na pitanje da prokomentariše kako se u slučajevima sa navodnim primanjem zlata i audio-materijalnom u slučaju Mileta Radišića istraga vodi u medijima, Dodik je istakao da nadležne institucije moraju raditi svoj posao i provesti odgovarajuće postupke.

"Ovdje ima zloupotreba i medijskih spinovanja, a ja nisam zadužen da na njih odgovaram. Na one stvari koje su meni bile upućene, ja sam jasno odgovorio", rekao je Dodik.

On je ponovio da nema problem ni sa tim da se u rješavanje tih pitanja uključi i Tužilaštvo BiH, ali pod uslovom da posao obavi brzo, a ne da proces traje pet godina, kako je to bilo u nekim predmetima.

"Oni koji izmisle spin i laž, nazivaju to aferom, a to nikako nije afera", istakao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE