• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Ogovaramo narodu, ne SNSD-u

Autor SRNA

Predsjednik Partija demokratskog progresa Mladen Ivanić pozvao je na stavljanje van snage zaključaka sa posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske jer se njima "zatvaraju sva vrata moguće komunikacije".

"Ovo su političke odluke i nas je birao narod, a ne SNSD. Narodu odgovaramo za svoj rad, a ne SNSD-u", rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Glavnog odbora PDP.

Ivanić je pozvao DNS i SP da jasno kažu podržavaju li pokušaj vlasti "da sudom i zakonima nametnu političko djelovanje" i pozvao na smirivanje situacije.

On nije želio reći koje su mjere koje bi opozicija mogla preduzeti povodom ovih zaključaka dok o tome ne razgovaraju sa partnerima u Savezu za promjene, ali nije isključio ni mogućnost izlaska na ulicu ukoliko vlast ne bude reagovala u skladu sa njihovim očekivanjima.

"Smatram da ulica nije potrebna, ali se ne može očekivati ni prihvatanje antiustavnih, antizakonskih i potpuno nedemokratskih zaključaka", naglasio je Ivanić.

Lider PDP je rekao da će ova partija tražiti od partnera iz Saveza za promjene otvaranje razgovora o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima jer trenutna situacija pokazuje da trebaju biti jedinstveni.

On je izjavio da ne namjerava da se kandiduje ponovo za predsjednika PDP, koji će biti biran na Saboru partije 28. novembra u Banjaluci.

"Uvjeren sam da je potrebno uvoditi nove ljude u politički život, a kao neko ko će biti počasni predsjednik ostaću član PDP", rekao je Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Dobar Vam je ovaj naslov

MONDO REPORTAŽE