• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novalić: Vlade FBiH i RS rade kao jedan tim

Autor SRNA

Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić ocijenio je da je saradnja vlada FBiH i Republike Srpske izvrsna i da uspijevaju da harmonizuju zakone da bi u oba entiteta bili nuđeni isti uslovi.

"Funkcioniše naš dogovor da mi radimo na jednim, a Vlada Republike Srpske na drugim problemima i da onda te stvari razmijenimo i zajedničko rješenje prilagodimo ustavnoj strukturi BiH, jer mi imamo kantone", rekao je Novalić.

On je za današnji "Glas Srpske" naveo da su zajedničkim radom dvije vlade harmonizovale zakonske prijedloge i ubrzale aktivnosti.

"Mi smo radili na zakonu o radu i zakonu o državnoj službi i poslali ih Vladi Republike Srpske da ih doradi u skladu sa svojim nadležnostima. Oni rade na zakonu o akcizama na duvan, pivo, alkohol, gorivo, lož-ulje i gas", pojasnio je Novalić.

Na pitanje da li očekuje da BiH dobije kredit MMF-a, on je rekao da se čeka donošenje novog zakona o radu u Republici Srpskoj.

"Kada to uradi Republika Srpska pristupamo tehničkim pregovorima. Dogovorili smo da to bude kraj novembra", zaključio je Novalić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE