• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: PDP spremna da ustupi dokaze

Autor SRNA

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da ova stranka smatra prioritetnom borbu protiv korupcije i kriminala, te da će i dalje na tome insistirati, a spremni su i da ustupe sve dokaze pravosudnim institucijama.

Borenović je najavio da će od sljedeće sedmice PDP početi pojedinačno da objavljuje slučajeve korupcije i kriminala, te štetnog, protivzakonitog i protivustavnog djelovanja zbog kojeg su "građani Srpske ostali bez milijardi KM".

On smatra da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podnošenjem tužbe protiv samog sebe "diskredituje, omaložava i minimizira brojne koruptivne i kriminalne afere, ali i nipodaštava ustavnu ulogu sudstva".

Borenović je rekao da je ova partija u februaru 2013. godine podnijela krivične prijave tužilaštvu Srpske za slučajeve "Boska", "Hidrogradnja", "fiskalizacija", "Grand Trejd", "Oslobođenje Delta", "Šume Republike Srpske", "Fokus", u kojim je, kako navodi, Republika Srpska oštećena za više od 200 miliona KM.

Govoreći o sastanku Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja sa političkim strankama iz Republike Srpske koji će biti održan 5. novembra u Bijeljini, Borenović je rekao da će lider PDP-a Mladen Ivanić prisustvovati sastanku, na kojem bi, između ostalog, trebalo da bude riječi o odnosu prema vjerskim zajednicama.

On je ocijenio da je dobro da se o svim pitanjima razgovora, posebno kada je riječ o odnos između ključnih političkih ličnosti i ljudi koji su najvažniji u vjerskim zajednicama.

Komentarišući održavanje zajedničke sjednice Savjeta ministra BiH i Vlade Srbije sutra u Sarajevu, Borenović je ocijenio da će ona imati vrlo pozitivne ekonomske efekte, te da će ojačati saradnju između BiH, sa FBiH i Srpskom, i Srbijom.

Potpredsjednik PDP-a smatra da dobit iz Centralne banke BiH ne treba biti raspoređena za budžetsku potrošnju, nego isključivo za stvaranje nove vrijednosti.

Govoreći o smjeni direktora "Banke Srpske", potpredsjednik PDP-a je rekao da je to očekivano i da su potvrđeni njihovi navodi da je "ova banka u veoma lošoj situaciji, te da je za to najodgovornija vlast".

Borenović smatra da nije realna inicijativa za spajanje opštih i lokalnih izbora 2018. godine, te da ne zna ko bi mogao glasati za to da se izabranim lokalnim funkcionerima prolongira mandat za još dvije godine.

Tagovi

PDP

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE