• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU pozitivno ocijenila BiH

Autor SRNA

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark upoznao je danas članove kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o osnovnim stavovima iz Izvještaja Evropske komisije o napretku BiH za 2015. godinu.

 Sagovornici su se saglasili sa ocjenama iz Izvještaja prema kojima je BiH od izbora u oktobru prošle godine postigla određeni napredak u ispunjavanju uslova na putu ka EU, ali su istakli da u brojim oblastima pred vlastima BiH stoji još mnogo posla, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Kao posebno pozitivno ocijenjeno je postojanje zajedničkog interesovanja za evropski put i činjenica da se o njemu više ne govori u formi parola nego je na sceni, kako je rečeno, niz konkretnih postupaka koji su inicirani stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Zaključeno je da Izvještaj Evropske komisije treba dobro proučiti i analizirati naročito markirane nerealizovane tačke i iskoristiti stabilizaciju političke scene za ozbiljnije korake na evropskom putu.

Već prvi veliki zadatak je, kako je rečeno, uspostavljanje mehanizma koordinacije, a za Reformsku agendu je naglašeno da je sada treba pretvoriti u niz operativnih planova i "prionuti na posao" kao bi se, uprkos nizu krupnih neriješenih političkih pitanja, pokušalo nadoknaditi izgubljeno vrijeme u zajedničkom interesu.

Naglašeno je da će u ukupno pozitivnom ambijentu Parlamentarna skupština BiH činiti dodatne napore da bi se održala pozitivna radna atmosfera i maksimalno ubrzali reformski procesi.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE