• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amputirci RS: Trebaju nam ortopedska pomagala!

Autor SRNA

Članovi Organizacije amputiraca "Udas" RS skidanjem proteza i ćutanjem u banjalučkim prostorijama ove organizacije iskazali su nezadovoljstvo kvalitetom i načinom dobijanja ortopedskih pomagala, ističući da ovaj problem već duže traje.

Predsjednik Organizacije amputiraca "Udas" Republike Srpske Željko Volaš izjavio je novinarima u Banjaluci da je ova organizacija uputila zahtjev nadležnim institucijama Republike Srpske da preduzmu hitne mjere kako bi ratni vojni invalidi, amputirci dobijali ortopedska pomagala koja će zadovoljiti njihove potrebe.

"Stoga je neophodno da se u budžetu Republike Srpske za 2016. godinu planiraju i obezbijede novčana sredstva u iznosu od dva miliona KM za nabavku otropedskih pomagala ratnim vojnim invalidima, apmutircima pri Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske", istakao je Volaš.

Članovi ove organizacije najavili su da će javno skinuti proteze i vratiti ih institucijama, ukoliko nadležni u narednom periodu ne riješe njihove zahtjeve.

U prostorijama Organizacije amputiraca "Udas" u Banjaluci postavljeni su transparenti na kojima, između ostalog, piše "Naša proteza je naš život. Ne igrajte se našim životima!", "Ugradili smo noge i ruke u temelje Republike Srpske, poštujte to!", "Vratite nam dostojanstvo, zaslužili smo!".

Nezadovoljni kvalitetom i načinom dobijanja oprtopedskih pomagala, Organizacija amputiraca "Udas" Republike Srpske sa regionalnim udruženjima amputiraca u Doboju, Bijeljini, Trebinju i Banjaluci organizovala je danas zajedničku akciju postavljanja ortopedskih pomagala u regionalnim kancelarijama, kako bi ukazali na ovu problematiku.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE