• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijava govora mržnje "Vijestima umeta"

Autor SRNA

Savjet za štampu u BiH uputio prijavu govora mržnje, huškačke retorike i zloupotrebe interneta nadležnim institucijama u BiH, koja se posebno odnosi na "Vijesti umeta", na kojem se svakodnevno postavljaju krajnje uznemiravajući sadržaji.

Iz Savjeta za štampu u BiH zahtijevaju hitnu intrevenciju i sprečavanje zloupotrebe slobode govora na internetu, internet portalima, društvenim mrežama i video-servisima, širenjem govora mržnje, huškačke retorike i prijetnjama, koje stvaraju uznemirenje i nesigurnost među građanima BiH.


Prijava je upućena Ministarstvu bezbjednosti BiH, Agenciji za istrage i zaštitu BiH, Federalnoj upravi policije, Ministarstvu untrašnjih poslova Republike Srspke, Obavještajno-bjednosnoj agenciji BiH i Tužilaštvu BiH.

Savjet za štampu u BiH poziva ove institucije da postupe u skladu sa ovlaštenjima i preduzmu sve mjere za otkrivanje i procesuiranje pojedinaca i grupa koje šire govor mržnje, ugrožavaju bezbjednost građana BiH i funkcionisanje demokratskog društva, prijetnjama, pozivima na nemire i sukobe, i stvaranjem opšte nesigurnosti kod građana BiH.

U saopštenju se ističe da mediji i pojedinci, koji otvoreno zloupotrebljavaju pravo na slobodu informisanja i slobodu govora, moraju biti sankcionisani za izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, kako je propisano krivičnim zakonima BiH. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE