• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: RS i Srbija zajedno protiv terorizma

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ukazao je na važnost da srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj vidi sposobnost i obučenost bezbjednosnih službi i antiterorističkih jedinica.

 Dodik: RS i Srbija zajedno protiv terorizma Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Dodik je po završetku antiterorističke pokazne vježbe pod nazivom "Štit", koja je održana u Beogradu, naglasio da Republika Srpska, opremajući policijske snage, štiti svoje stanovništvo.

"Važno nam je da vidimo sposobnost namjenske industrije u Srbiji u kojoj se proizvodi oprema i naoružanje za antiterorističke jedinice. Opremajući policiju u Srpskoj maksimalno ćemo se u narednom periodu osloniti na ono što se proizvodi i Srbiji", rekao je Dodik.

On je podsjetio da se prije nekoliko dana u BiH dogodio teroristički napad i ocijenio da su današnji izazovi u svijetu vezani za terorizam, te da je stoga važno da policija Srpske bude spremna da sarađuje sa svim službama bezbjednosti u regionu, a najviše sa Srbijom.

Komentarištući činjenicu da poslije terorističkih napada u BiH nije bilo oštrije osude bošnjačkih zvaničnika, Dodik je rekao da je BiH specifično organizovana sa službama koje se bave bezbjednošću što je uslovilo da se nakon terorističkog napada u Zvorniku vidi neka vrsta opstrukcije u smislu da se izbjegne kvalifikacija tog čina.

"Danas u ovoj situaciji islam u BiH ne može i ne treba da dobije etiketu koju se misli da mu se pripiše na osnovu terorističkih napada u svijetu", rekao je Dodik.

On je poručio da Srpska želi saradnju protiv svakog oblika terorizma, a da su za tu saradnju potrebne kreativne i voljne snage u okviru bošnjačkog naroda.

"Republika Srpska potpuno će učestvovati u koordinaciji i borbi protiv svakog terorističkog čina na prostoru ne samo Republike Srpske i BiH i sarađivati sa svim bezbjednosnim agencijama u regionu", rekao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE