• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Rebalans nije nikakvo krpljenje bužeta

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da povećanje budžeta predviđeno rebalansom ne predstavlja nikakvo “krpljenje budžeta”, već da je rebalans planiran u skladu sa potrebama.

“Postoji budžet koji se planira i postoje sredstva koja se obezbijede da bi se izvršavale budžetske obaveze, a pokazala se potreba da on dobije takav izgled”, rekla je novinarima Cvijanovićeva koja prisustvuje proslavi krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske – Aranđelovdana.

Ona je podsjetila da je još prije prije par mjeseci najavila da će u novembru ići rebalans budžeta, te da se čekalo da se uđe kasno u jesen da bi se imala saznanja o svemu onom što jeste prihodovna i rashodovna strana, što se mora uraditi u okviru tekućeg budžeta i da to bude i priprema za planiranja budžeta za narednu godinu.

“Dakle, tu nema nikakvog krpljenja budžeta. Imate izvore koje tradicionalno uračunavate, a to su domaći prihodi, a takođe, ima se i finansiranje koje dolazi iz različitih kredita, što je uobičajeno za svaki, pa tako i za naš budžet”, istakla je Cvijanovićeva.

Predloženim rebalansom predviđeno je povećanje sadašnjeg budžeta za oko 50 miliona KM.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE