• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinut pritvor službeniku MIP-a

Autor SRNA

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane službeniku Ministarstva inostranih poslova BiH Vehbiji Salčinoviću koji je osumnjičen za organizovani kriminal.

Mjere zabrane odnose se na napuštanje boravišta i privremeno oduzimanje putnih isprava, a mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda.

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, Sud mu može odrediti mjeru pritvora.



Salčinović je osumnjičen za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima, pranjem novca, krijumčarenjem ljudi, nasilničkim ponašanjem, nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija.

Konzul savjetnik u Ministarstvu inostranih poslova BiH, zaposlen u Ambasadi BiH u Parizu, uhapšen je 8. jula u Sarajevu zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, na način da je članovima organizovane kriminalne grupe nezakonito izdavalo putne listove za žrtve trgovine ljudima i za te usluge naplaćivalo između 500 i 1.200 evra.

U okviru akcije "CD", koja je počela 23. juna, uhapšeno je 10 lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima u svrhu radne eksploatacije, pranje novca, krijumčarenje ljudi, davanja dara i drugih oblika koristi.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE