• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savčić: Diskriminatorska odluka Ustavnog suda BiH

Autor SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić smatra da je odluka Ustavnog suda BiH kojom je 9. januar kao Dan Republike proglašen neustavnim - nepravedna, diskriminatorska i na štetu srpskog naroda i Srpske.

"BORS daje punu podršku rukovodstvu Srpske i izabranim predstavnicima Srba u zajedničkim institucijama BiH i obavezujemo ih i zahtjevamo da ne smiju prihvatiti ovu odluku Ustavnog suda BiH", rekao je Savčić Srni.

On je poručio da se rođendan Republike Srpske mora proslavljati i obilježavati.


"Pozivam sve borce i sve građane Republike Srpske kojima je Srpska na srcu da se i narednog 9. januara i svih devetih januara u sljedećih hiljadu godina masovno okupljamo i proslavljamo rođendan Republike Srpske", rekao je predsjednik BORS-a.

Ustavni sud BiH utvrdio je juče da je član Zakona o praznicima Srpske koji govori o 9. januaru kao Danu Republike neustavan, te da Narodna skupština Srpske u roku od šest mjeseci taj zakon mora da usaglasi sa Ustavom BiH.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Deklaraciju u kojoj se navodi da Dan Republike neće biti ukinut čak i ako Ustavni sud BiH, eventualno, donese odluku kojom bi ovaj republički praznik proglasio neustavnim.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE