• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez saglasnosti o Deklaraciji o genocidu NDH

Autor SRNA

Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda RS za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije se usaglasila o Deklaraciji o genocidu Nezavisne Države Hrvatske (NDH) nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svjetskom ratu.

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović istakla je da zajednička komisija nije uspjela da postigne saglasnost o četiri amandmana i da će u narednih sedam dana Deklaracija biti upućena Ustavnom sudu Republike Srpske.

"Bila je dobra volja da se usaglasimo o amandmanu koji se odnosio na dio Deklaracije u kojem se navodi da su muslimani cvijeće hrvatskog naroda. Međutim, ukoliko se prihvati jedan od amandmana, ovaj akt bi opet bio upućen Ustavnom sudu Republike Srpske", rekla je Tešanovićeva novinarima.


Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske Mujo Hadžiomerović rekao je da su amandmani upućeni da navedena Deklaracija ne bi bila parcijalna.

"Amandmanima smo željeli poboljšati ovu deklaraciju, odnosno da sve žrtve budu njome obuhvaćene", kaže Hadžiomerović.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske ranije je pokrenuo proceduru za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa na Deklaraciju o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svjetskom ratu.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 22. oktobra Deklaraciju u kojoj se navodi da je zločin ustaša bio smišljen i planiran genocid.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE