• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić: Šutanovac da se bavi svojim resorom

Ministar za Kosovo Slobodan Samardžić poručio je ministru Draganu Šutanovcu da kad je "deo zemlje u opasnosti treba da se bavi svojim resorom".

 Samardžić: Šutanovac da se bavi svojim resorom Izvor: MONDO

Samardžić je rekao da bi Šutanovac trebalo da radi svoj posao umesto da napada njega, koji je protekla dva dana proveo u Kosovskoj Mitrovici, kako bi učinio sve da se održe mir i stabilnost.

Šutanovac se ranije distancirao od izjava ministra Samardžića povodom nemira u severnoj Mitrovici, istakavši da Samardžić ne govori u ime Vlade Srbije.

"Veoma je čudno čime se ministar Šutanovac danas bavi. U vreme kada je deo države u opasnosti, on, umesto da se bavi svojim resorom, a to je da podsetim odbrana zemlje, napada mene koji sam dva dana proveo na Kosovu i Metohiji da bih učinio sve da se održe mir i stabilnost", rekao je Samardžić Tanjugu.

On je dodao da su informacije koje je Šutanovac dobio potpuno pogrešne, da je zamenio teze, jer su Srbi juče napadnuti brutalno od specijalnih odreda policije UNMIK-a i od Kfora", na šta su uzvratili. "Boris Tadić bio je obavešten na vreme o tome. Sa njim sam razgovarao negde oko dva sata, podneo sam mu kratak izveštaj i mi smo imali dogovor o tome šta da se dalje radi", istakao je Samardžić, precizirajući da sve što je učinjeno bilo je učinjeno da bi se osigurao mir na Kosovu i Metohiji, posebno u Mitrovici.

Prema rečima Samardžića, u Mitrovici je na taj način "mir bio osiguran" i sve se završila na najbolji mogući način, jer ne samo da akcija UNMIK policije i Kfora, koja je trebalo da zastraši Srbe, nije uspela, nego nije uspela ni akcija da se "nevine sudije na brutalan način pohapse i prevedu u Prištinu". "Juče je učinjen najbolji posao za državu Srbiju koji je mogao da se učini bez bilo kakvog učešća ministra odbrane Šutanovca. On sada daje naknadne izjave kao da je stranac i to je zaista nedopustivo", rekao je Samardžić.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE