• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić i Šarović najministri 2015. godine

Autor SRNA

Ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću večeras je u Banjaluci dodijeljeno priznanje za najministra 2015. godine koje dodjeljuje Agencija za izbor najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Nakon uručenja priznanja, Đokić je rekao novinarima da mu je čast i zadovoljstvo što je proglašen za najboljeg ministra na nivou oba entiteta u BiH.

"Pored velikog priznanja, to je za mene istovremeno i velika obaveza da u narednom periodu radim još više i sa većom posvećenosti", istakao je Đokić.

Đokić je rekao da je ovo priznanje rezultata napora i rada kojeg u cjelini čini Vlada Republike Srpske.

"Ovo je rezultat rada svih nas u Vladi i predsjednika Vlade koja mi je ukazala povjerenje da budem dio njenog tima", istakao je Đokić.

Đokić je rekao da je u Republici Srpskoj u ovoj godini vidljiv napredak rasta industrijske proizvodnje od tri i po odsto.

"Očekujemo da će i rast bruto domaćeg proizvoda biti blizu ovog procenta. Republika Srpska bilježi različite stope rasta u raznim sektorima prerađivačke industrije, sektoru energetike i u oblasti rudarstva", zaključio je Đokić.

Ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću dodijeljena je titula "Najministar 2015" godine i nagrada "Ličnost 2015. godine u BiH".

"Nisam veliki pobornik dodjele nagrada ministrima, ali ko ova nagrada može da doprinese dobro ljudi, onda to ima smisla", rekao je Šarović novinarima, nakon uručenja priznanja.

Šarović je rekao da je ova nagrada za njega podstrek da nastavi rad ovim putem, zaključujući da je to dobro za BiH i Republiku Srpsku.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković proglašen je "Najpremijerom BiH 2015. godine".

Nagrade za životno dijelo pripale su direktoru kompanije "Bema" iz Banjaluke Marinku Umičeviću i generalnom direktoru "Sarajevo osiguranja" Midhatu Terziću.

Šampionima biznisa BiH u 2015. godini proglašeni su Slaviša Krunić i kompanija "Sektor Sekjuriti" iz Banjaluke, Jadranka Penava "Megle BiH" iz Posušja, Dušan Pavić "Kolektor Bosna" iz Laktaša, Emir Čolić "Saraj-komerc" Gornji Vakuf, Milenko Bašić "Lager" iz Posušja i Hamza Šarić "Tehgnograd kompani" iz Tuzle.

Priznanje "Najbanka" i "Najmenadžer u bankarstvu" uručeno je Novoj banci i generalnom direktoru Milanu Radoviću.

Nagradu "Najgradončelnik decenije" primio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, "Najnačelnik decenije" je DŽevad Bećirević, načelnik opštine Centar Sarajevo, dok su "najnačelnici za 2015. godinu" Đemal Memagić, opština Olovo i Agan Bunić, opština Bužim.

Ambasadoru Azerbejdžan za Srbiju, BiH i Crnu Goru uručena je nagrada "Najambasador decenije", dok je za "Najambasadora 2015" proglašen ambasador Bugarske u BiH Angel Angelov.

Manifestracija 33. izbor najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistočne i srednje Evrope u 2015. godini održana je u organizaciji Direkcije Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice.

Manifestaciji je prisustvovalo oko 400 menadžera, predstavnika privrednih komora, udruženja i vlasti, petnaestak ambasadora i predstavnika ambasada i međunarodnih organizacija.

Na manifestaciji je uručena 21 nagrada za najuspješnije za mali, srednji i veliki biznis.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE