• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odluka suda - nož u srce ženama žrtvama rata"

Autor SRNA

Žene žrtve rata iz Republike Srpske razočarane odlukom Suda BiH kojom je odbijen prijedlog za određivanje pritvora Sakibu Mahmuljinu

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Railić rekla je da je odluka Suda BiH kojom je odbijen prijedlog za određivanje pritvora Sakibu Mahmuljinu, osumnjičenom za ratne zločine nad Srbima u opštini Zavidovići, još jedan dokaz da je u toj instituciji samo "plejada glumaca" plaćenih da rade za jedan entitet.

Railićeva je istakla da su sve žene žrtve rata iz Republike Srpske razočarane ovom odlukom Suda BiH a posebno one koje se spremaju za svjedočenje o zločinima koji su počinjeni nad njima.

"Ovakve odluke Suda BiH ženama žrtvama rata dođu kao 'nož u srce'", naglasila je ona.



Railićeva je navela da Mahmuljin nije prvi osumnjičeni za ratne zločine nad Srbima koji je priveden pa pušten i konstatovala da se ta hapšenja sporovode samo radi "obmanjivanja javnosti i zamazivanja očiju Srbima".

"Unaprijed se zna da niko neće biti osuđen, a i ako bude onda je to zato što nekome smeta u politici, a ne zbog počinjenih zločina", ocijenila je ona.

Sud BiH odbio je juče prijedlog Tužilaštva BiH da se bivšem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu odredi pritvor zbog sumnje da postoji njegova odgovornost za ratne zločine nad Srbima u opštini Zavidovići.

Mahmuljinu su određene mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu putovanja, napuštanja mjesta boravka i sastajanje sa licima koji su povezani sa predmetom i on će uskoro biti pušten na slobodu.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su Mahmuljina /63/ prije dva dana u Sarajevu.

Mahmuljin je osumnjičen za zločine počinjene od jula do oktobra 1995. godine za vrijeme izvođenja ofanzivnih borbenih dejstava na širem području Vozuće, u kojima je učestvovala i jedinica "El mudžahedin".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE