• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Opozicija nije dorasla

Autor SRNA

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović ocijenila je da opozicija u Srpskoj svojom odsutnošću i uskraćivanjem podrške svim važnim temama koje su bitne za Srpsku pokazuje da čak nije dorasla ni tome da bude opozicija, a kamoli vlast.

Cvijanovićeva smatra da stav opozicije - u kojem se navodi da su zaključci Vlade i parlamenta Srpske u vezi sa upadom Sipe u Policijsku stanicu u Novom Gradu usmjereni da štite kriminalce - predstavlja "gomilu gluposti".

Ona je za RTRS rekla sinoć da opozicija na ovaj način izvrće činjenice i poigrava se sa nečim što narod vrlo dobro razumije.

Premijer Srpske je pozvala opoziciju da provjeri i pita narod šta misli o događaju u Novom Gradu, istićući da nikome u Vladi nije namjera da bilo koga štiti ko je počinio ratne zločine ili bilo kakav kriminal.

"Ovdje mora da se uspostavi normalna praksa. Ovdje građani, za razliku od opozicije, znaju da nije normalno da jedna uniformisana formacija pretresa drugu uniformisanu formaciju. Tu prepoznajemo elemente pokušaja nametanja subordinacije, u kojoj bi MUP Republike Srpske trebalo da bude razvlašćen ili da bude samo puki servis nekome drugome", pojasnila je Cvijanovićeva.

Komentarišući saopštenje Saveza za promjene u kojem poziva MUP Republike Srpske na prisebnost i da ne upada u nepotrebno sukobljavanje, Cvijanovićeva je rekla da nije potrebno da neka politička partija govori MUP-u Srpske kako da se ponaša.

"Tamo gdje se nose uniforme imaju propisane procedure i tamo se poznaje hijerarhija i nema potrebe da mi šaljemo bilo kakve poruke ljudima koji dobro znaju da rade svoj policijski posao, i to puno bolje od tih koji ih pozivaju i koji ne znaju da rade svoj politički posao", rekla je premijer Republike Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da je MUP Srpske spreman na saradnju i podsjetila da zbog toga Vlada Republike Srpske i traži od bezbjednosnih struktura u BiH da bude definisano kako da se ta saradnja ostvari.

Komentarišući saopštenje Suda BiH u kojem se navodi da se Vlada Srpske u ovom slučaju nije ponašala u skladu sa Ustavom, Cvijanovićeva je rekla da treba pitati Sud BiH gdje se on nalazi u Ustavu BiH.

"Vlada Republike Srpske uvijek će štititi sve institucije i građane Republike Srpske", istakla je Cvijanovićeva.

Govoreći o boravku u Briselu, Cvijanovićeva je rekla da je imala uobičajen sastanak na kojem je analizirano šta je sve urađeno u vezi sa Reformskom agendom, te da je imala priliku da iznese stavove Republike Srpske.

"U Briselu nije bilo riječi u vezi sa zaključcima koje su donijeli Vlada i parlament Republike Srpske o upadu Sipe u Policijsku stanicu u Novom Gradu", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da su građani zbunjeni kada čuju kontradiktorne poruke - iz Brisela da je u BiH ostvaren napredak, a s druge strane postoji recidiv prošlosti, kao što je visoki predstavnik, koji prijeti bonskim ovlaštenjima.

"Bonska ovlaštenja su prošlost i ona više apsolutno na takav način ne postoje i nisu u igri. Visoki predstavnik zna, kao i oni koji ga ohrabruju, da bi to značilo korak unazad, a nikako korak naprijed", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je zaključila da bi korištenje bonskih ovlaštenja značilo kraj mogućnosti ili šanse za međusobni dogovor u BiH.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ja mislim da je ovo"bakirovo jato" samo za sprdnju. Oni vise nemogu pomoci ni sami sebi a kamo li ovom napacenom narodu. Ovo u N. Gradu je cis njihov proizvod a ne Bakirov

MONDO REPORTAŽE