• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Policajci iz rijeke spasili stariju ženu

Autor SRNA

Načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj Dragan Prodanović pohvalio je policajce Miladina Radonjića, Zlatana Simića, Nenada Rekanovića i Budimira Klopića, koji su početkom decembra iz rijeke Bosne spasili 58-godišnju ženu.

Četiri policajca pohvaljena su zbog ispoljenog visokog stepena profesionalizma, iskazanog zalaganja i humanosti.

Policiji je 3. decembra prijavljeno da je kod "Željeznog mosta" u naselju Usora, u rijeci Bosni uočeno tijelo nepoznato osobe, a na lice mjesta izašla je patrola koju su činili Rekanović i Klopić iz Policijske stanice Doboj jedan.

"Na mostu smo zatekli ribare koji su nam rukom pokazali na tijelo, koje je već otplutalo nizvodno, objasnivši da je riječ o starijoj ženi koja se bacila sa mosta", rekao je Srni Rekanović.

On je ispričao da se, zajedno sa Klopićem, spustio do obale, gdje su na oko 200 metara udaljenosti nizvodno od mosta uočili tijelo koje pluta u pravcu precrpne stanice.

"Odmah smo obavijestili kolege iz Policijske stanice dva koje se nalaze nizvodno da im u susret pluta tijelo ženske osobe, za koju zbog udaljenosti nismo mogli potvrditi da li je živa", rekao je Rekanović, koji se zajedno sa Klopićem uputio u tom pravcu.

Patrola policijske stanice Doboj dva, u kojoj su bili Radonjić i Simić, koja je bila najbliža mjestu događaja, ubrzo je došla do obale Bosne i uočila da riječna struja tijelo vodi nizvodno i prema obali.

U momentu kada je Radonjić uočio da žena daje znakove života, zajedno sa Simićem, ne razmišljajući o tome da izlažu opasnosti i vlastiti život, ušli su u vodu pomjerajući se uzvodno kako bi presreli tijelo koje je vodena struja nosila.

"Napravili smo lanac i držeći se za opasače zagazili u rijeku Bosnu. Hladno decembarsko vrijeme, a u vodi do grla, nismo imali pravo na grešku, samo smo željeli da se žena živa izvuče na suvo", prisjeća se Radonjić.

On navodi da su u vodi na oko dva metra od obale uspjeli da presretno tijelo u momentu kada su im se pridružili Rekanović i Klopić, koji su ih uhvatili sa opasače i pridržavali, da ne bi bili povučeni u riječnu maticu.

Radonjić je uspio da ženu uhvati za ruku, a Simić je brzo uhvatio za drugu ruku, nakon čega su je povukli prema sebi i sva četvorica je izvukli do plićaka kod objekta "Vodostanice" u naselju Pridjel, na udaljenosti od nekoliko stotina metara od mosta sa kojeg je žena skočila.

Na obali su ih čekali vatrogasci i medicinari iz Hitne pomoći koji su u međuvremenu obaviješteni o ovom događaju.

Pedesetosmogodišnjakinja je živa prevezena u dobojsku Bolnicu "Sveti apostol Luka".

Portparol dobojskog Centra javne bezbjednosti LJerka Stanimirović rekla je da ovaj čin još jednom pokazuje humanost policijske profesije, želju i spremnost policijskih službenika da pomognu građanima u svim situacijama, kada god im je njihova pomoć potrebna.

Ona je podsjetila da je u proteklih pet godina evidentirano najmanje 10 slučajeva pokušaja samoubistva skakanjem u rijeku Bosnu, kada su intervenisali službenici policijskih stanica jedan i dva spasavajući ljude, zanemarujući opasnost i rizikujući vlastiti život.

Stanimirovićeva je navela i slučaj spašavanja starijeg lica koje je pokušalo izvršiti samoubistvo vješanjem u gradskom parku. Policajac koji je bio u patroli uspio je da ga, uprkos njegovom otporu, skine sa užeta.

Miladin Radonjić iza sebe ima 23 godine policijskog staža, Zlatan Simić 21, Nenad Rekanović 23 i Budimir Klopić 24.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE