• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Praznik je vlasništvo građana RS

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je današnje obilježavanje Dana Republike prekretnica za sva buduća obilježavanja i da je ovaj praznik vlasništvo njenih građana i njenih institucija.

"Ponosna sam na one koji su pokazali da su dio ove slavljeničke atmosfere, ali su to odradili sa visokim stepenom dostojanstva i ponosa. Ponosna sam i kao predsjednik Vlade, ali i kao građanin Republike Srpske, kada imate priliku da vidite toliko ujedinjenih poruka kao danas", rekla je Cvijanovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.


Ona je dodala da su obraćanja predsjednika Republike Milorada Dodika, premijera Srbije Aleksandra Vučića i NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja bili veličanstveni govori, ali da su današnjoj proslavi Dana Republike svi dali svoj doprinos i da je ona objedinila sve generacije.

"Moram reći da nas je, možda, na to dijelom natjerala i muka, a to je činjenica da stalno osjećate da ste ugroženi, napadnuti i da je napravljena velika nepravda odlukom Ustavnog suda BiH. Mislim da tu ima jedna doza odbrambenog mehanizma. Međutim, važnije je da je Dan Republike vlasništvo naših građana i naših institucija", poručila je premijer Srpske.

Ona je kao ključne stvari za ispravno pozicioniranje Republike Srpske navela političko jedinstvo u suštinskim pitanjima, efikasan rad njenih institucija i otvaranje svih kanala komunikacije sa svijetom, ma kako to bilo teško i ma kako taj svijet bio opterećen stereotipima.

"Mislim da je današnje obilježavanje prekretnica za sve buduće dane republike, ali i poruka da smo svi zajedno i sigurna sam da su ove generacije mladih prepoznale veliku šansu da pokažu svoj patriotizam kao neko ko će odgovorno i znalački upravljati tim poslovima kad na njih dođe red", rekla je Cvijanovićeva.

Republika Srpska danas slavi 24. rođendan. Osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Tim povodom danas je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci NJegova svetost patrijarh srpski Irinej služio Svetu arhijerejsku liturgiju, te su organizovani svečana akademija, kao i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE