• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK izdala potvrde za Dautbašića i Jusića

Autor SRNA

Centralna izborna komisija (CIK) BiH izdala je danas potvrde da kandidati SBB-a Bakir Dautbašić i Sead Jusić ispunjavaju uslove za imenovanje na funkcije ministra, odnosno zamjenika ministra u Savjetu ministara BiH, saopšteno je iz CIK-a

  CIK i Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH ranije su primili od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića zahtjev za provjeru Dautbašića kao kandidata za ministra komunikacija i transporta i Jusića za zamjenika ministra odbrane.

Iz Sipe je saopšteno da će izvršiti potrebne provjere koje se odnose na istinitost informacija koje su predloženi kandidati naveli u obrascu izjave CIK-a BiH i rezultate dostaviti predsjedavajućem Savjeta ministara BiH.

Rok Sipe za provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH je 30 dana i teče od dana primanja zahtjeva za provjeru, odnosno od 12. januara.

Imena dvojice kandidata SBB-a za ove funkcije Zvizdiću su dostavljena u ponedjeljak, 11. januara - istog dana kada je Sipa, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsila Dautbašića zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

jfd

Čisto crni humor.Ha ha ha.Dali i u EU ovako ljude postavljaju na visoke funkcije dok ispituju za kriminalne radnje.Ovo samo ima kod nas.

MONDO REPORTAŽE