• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo suđenje sudiji Azri Miletić

Autor SRNA

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi danas je u Sudu BiH počelo suđenje sudiji Apelacionogo vijeća ovog suda Azri Miletić i Rami Brkiću, koji su optuženi za primanje i davanje mita.

Zajedno sa Miletićevom i Brkićem optužen je i Senad Šabić, ali zbog njegovog nepojavljivanja u sudnici postupak je razdvojen, javio je Birn.



Prema optužnici, Šabić i Brkić su u periodu od jula 2014. do februara prošle godine Miletićevoj obećali novčanu naknadu kako bi uticali na ishod drugostepenog postupka u kojem im bilo suđeno za organizovani kriminal.

U optužnici se navodi da je Miletićeva pristala i od posrednika S-1 primila dio obećanog novca, čime je svjesno prekršila zakon.

Tužilac DŽermin Pašić rekao je da se Miletićeva sa svjedokom S-1 sastala 16. januara 2015. godine u ugostiteljskom objektu na Otoci, kada je na njega vršila pritisak za isplatu novca i vezivala ga za rok otplate njenog stana kupljenog u Tuzli.

Pašić je naveo da je optužena propustila u drugostepenom postupku da sasluša vještake Tužilaštva BiH, sve s ciljem da umanji kaznu ili ih oslobodi krivice.

Odbrana Miletićeve istakla je da je ova optužnica trebalo da bude izmijenjena u odnosu na rješenje o razdvajanju postupka protiv Šabića, što sudija Biljana Ćuković nije uvažila, a tužilac Pašić je naveo da optužnicu neće mijenjati.

Optužena je rekla da želi pošteno suđenje i da je na Sudu da učini sve da dovede optuženog Šabića. "To što ste me stavili u optuženičku klupu ne znači da ste mi isisali pamet... Čemu tolika žurba", navela je Miletićeva, koja je već 11 mjeseci suspendovana sa položaja sudije Suda BiH.

Sudija Ćuković je saopštila da može doći i do spajanja postupka, ako se Šabić pojavi.

Prvi svjedok, tužilac Oleg Čavka trebalo bi da bude saslušan na ročištu zakazanom za 28. januar.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE