• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nabavkom raketa Hrvati krše Dejtonski sporazum"

Autor SRNA

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić rekao je da je Dejtonski mirovni sporazum precizno propisao maksimalnu količinu naoružanja za sve zemlje u regionu i da Hrvatska ne može i ne smije nabavljati više od onoga što je propisano.

"Hrvatska bi u suprotnom prekršila taj mirovni ugovor. Nisam upoznat sa kojim količinama oni trenutno raspolažu, ali zacrtani balans ne bi smio biti narušen", rekao je Jerinić.

On je za "Pres Republika Srpska" ocijenio da je u ovom slučaju više riječ o "prepucavanjima Hrvatske i Srbije", dodajući da ni jedna od ekonomija tih zemalja nije toliko razvijena da bi sebi mogla da priušti ovakvu vrstu naoružanja.

Član Komisije Parlamentarne skupštine BiH za odbranu i bezbjednost Dušanka Majkić smatra da je nabavka naoružanja u regionu još samo na "verbalnom nivou", te da se vodi očigledna borba zbog vojnog liderstva na Balkanu i "igra nerava" u kojoj svoju ulogu imaju NATO i Rusija.

Namjeru Hrvatske da nabavi balističke rakete zvaničnici Srbije su ocijenili nedobrosusjedskim potezom, koji ne vodi ka pomirenju u regionu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE