• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodikov kabinet: Mihajilica iznosi neistine

Autor SRNA

Niko od uhapšenih pripadnika MUP-a Republike Srpske nikada nije bio u obezbjeđenju ni predsjednika Republike Milorada Dodika, niti njegove porodice ili imovine, potvrđeno je Srni u kabinetu predsjednika Republike.

 Dodikov kabinet: Mihajilica iznosi neistine Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U kabinetu predsjednika Republike rečeno je da nisu tačne tvrdnje lidera SRS Republike Srpske Milanka Mihajilice da su "neki od uhapšenih pripadnika MUP-a bili u najužem obezbjeđenju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika".

Član Predsjedništva Saveza za promjene Milanko Mihajilica izjavio je da Savez za promjene traži od Vlade Republike Srpske da Narodnoj skupštini hitno dostavi informaciju o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj nakon privođenja šest pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske koje, kako je ocijenio, predstavlja skandal i nanosi štetu MUP-u.


Mihajilica smatra da bi odgovornost za ovaj slučaj trebalo da preuzmu rukovodeći ljudi MUP-a, te da bi ostavke trebalo da podnesu resorni ministar, ali i kompletna Vlada.

"Skandalozno je to što premijer Srpske pokušava da minimizira ono što se dogodilo, a upadljivo je i to što se predstavnici vlasti još nisu udostojili da izađu u javnost i objasne o čemu je riječ", rekao je Mihajilica na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On tvrdi da su neki od uhapšenih pripadnika MUP-a bili u najužem obezbjeđenju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željke Cvijanović, te da je jedan od uhapšenih svojevremeno bio vozač bivšeg ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe.

"Znamo da najveći broj pripadnika MUP-a čine časni ljudi, profesionalci koji svoj posao rade odgovorno, ali raspolažemo saznanjima da postoje vrlo uticajne ličnosti koje unutar MUP-a vode unutrašnje ratove i da to nanosi nesagledivu štetu ovom ministarstvu", izjavio je Mihajilica.

On je naglasio da ne postoji nikakav plan za rušenje Republike Srpske, te da Srpsku i njene institucije najviše urušavaju oni koji trenutno vrše vlast.

MUP Republike Srpske provjerava da li su pojedini pripadnici MUP-a umiješani u pljačku blindiranog vozila "Sektor sekjuritija", koja je u septembru prošle godine izvršena nedaleko od mjesta Cerovljani.

U pljački je ukradeno 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

I Cvijanovićeva odbacila tvrdnje Mihajilice

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nisu tačne tvrdnje predsjednika SRS Republike Srpske Milanka Mihajilice da su neki od uhapšenih pripadnika MUP-a bili u njenom najužem obezbjeđenju ili da su vršili poslove obezbjeđenja članova njene porodice.

"Navedena lica nisu nikad bila u mom obezbjeđenju, niti su vršili poslove obezbjeđenja članova moje porodice. Da je gospodin Mihajilica dorastao zadatku da bude predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske, a očito nije, pohvalio bi aktivnosti MUP-a Srpske koje radi na rasvjetljavanju ovako teškog krivičnog djela, umjesto da širi dezinformacije i neistine u vezi sa pripadnicima obezbjeđenja predsjednika Vlade", rekla je Cvijanovićeva Srni na pitanje da prokomentariše tvrdnje Mihajilice da su "neki od uhapšenih pripadnika MUP-a bili u najužem obezbjeđenju predsjednika Vlade Željke Cvijanović".

Ako su neka od tih lica kao pripadnici Specijalne jedinice policije Republike Srpske bila vanredno upućivana na određene lokacije, događaje ili skupove u cilju dodatnog obezbjeđenja, istakla je Cvijanovićeva, ni tada taj zadatka nisu obavljali kao pripadnici ličnog obezbjeđenja predsjednika Vlade, što bi, kako je navela, gospodin Mihajilica svakako trebalo da zna.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE