• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savčić očekuje proširenje optužnice protiv Orića

Autor SRNA

Predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić izrazio je nadu da predstojeće suđenje Naseru Oriću pred Sudom BiH za zločine nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca neće biti farsa i da će optužnica biti proširena.

Savčić je izrazio očekivanje da će ovo biti samo početak suđenja za zločine počinjene nad Srbima u srednjem Podrinju.

"Predstoji još mnogo predmeta koji treba da budu procesuirani za zločine počinjene nad srpskim narodom ovog kraja kako bi pravda bila zadovoljena, jer je ona ovdje slijepa i gluva", rekao je Savčić u Skelanima kod Srebrenice, gdje je danas služen parastos za 305 poginulih Srba iz ovog mjesta i okolnih sela, od kojih je njih 69 ubijeno na današnji dan 1993. godine.

Savčić je pozvao sve koji imaju neke dokaze da ih prilože i da budu svjedoci na suđenju Oriću i svima koji budu procesuirani za zločine nad Srbima, dodajući da se samo tako može doći do pravde i odgovornosti počinilaca.

On je istakao da se mora učiniti više da se pomogne Srbima kojima su osumnjičene za zločine na ovom području da dokažu svoju nevinost.

Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću 26. januara naredne godine trebalo bi početi suđenje na Sudu BiH zbog optužbi da su počinili ratni zločin na području Srebrenice i Bratunca 1992. godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE