• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zahtjev za smjenu Mihajilice

Autor SRNA

Odbor za bezbjednost Narodne skupštine RS zatražio od Narodne skupštine da smijeni Milanka Mihajilicu sa pozicije predsjednika Odbora

  Odbor za bezbjednost Narodne skupštine RS usvojio je zaključke kojima traži od Narodne skupštine da smijeni Milanka Mihajilicu sa pozicije predsjednika Odbora zbog njegovih javnih istupa u vezi sa pljačkom u kojoj su učestvovali pripadnici Specijalne policije, te da na tu funkciju postavi kompetentnu osobu u skladu sa poslovnikom.

"Mihajilica je kao predsjednik Odbora u javnosti nanio štetu ugledu Odbora i institucija Republike Srpske", rekao je zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Zoran Adžić.

Adžić je rekao da Odbor najoštrije osuđuje akt oružane pljačke, koju su izvršili pojedinci koji su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška.

On je rekao da je Odbor većinom glasova usvojio zaključke kojima podržava rad institucija Republike Srpske, a posebno MUP-a.

"MUP Srpske je pokazao ovim činom da želi da se i u vlastitim redovima obračuna sa svima onima koji su spremni da krše zakon i daćemo mu punu podršku", istakao je Adžić.

Odbor podržava rad institucija Republike Srpske, a posebno MUP-a Republike Srpske zbog činjenice da su spremni na bezuslovnu borbu protiv kriminala i korupcije bez obzira o kojim počiniocima je riječ, navodi se u usvojenim zaključcima Odbora u vezi sa izvještajem MUP-a o hapšenju i istrazi protiv pripadnika specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske u vezi sa oružanom pljačkom koja se dogodila 22. septembra 2015. godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška.

Predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Milanko Mihajilica rekao je novinarima da ne prihvata zaključke većine članova Odbora koji su usmjereni na njegovu smjenu jer je otvoreno progovorio u javnosti o štetnim pojavama u MUP-u Republike Srpske.

On je rekao da većina članova Odbora nije podržala njegov prijedlog da se sazove posebna sjednica parlamenta Republike Srpske na kojima bi bio razmatran izvještaj MUP-a Srpske o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj.

Mihajilica je rekao da će Savez za promjene najvjerovatnije zatražiti posebnu sjednicu parlamenta Republike Srpske o ovim pitanjima.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

O Boze da li postoji nacin da se kotarisemo ove "pozicije i opozicije" a u stvari jednih te istih.

MONDO REPORTAŽE