• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljen protest u BHRT-u

Autor SRNA

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u najavio je da će u srijedu, 3. februara, održati protest upozorenja zbog katastrofalnog stanja u kojem se nalazi ova medijska kuća.

Upravni odbor ovog sindikata osudio je "nemar koji nadležne institucije pokazuju prema katastrofalnom stanju u kojem se ova medijska kuća nalazi i skidanje sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara BiH izmjena Zakona o javnom RTV sistemu, koje su trebale da omoguće produženje naplate RTV takse putem telekom operatera do 30. juna".

"Pošto se ovim činom BHRT ostavlja bez ijednog načina naplate takse, Upravni odbor Sindikata na vanrednoj sjednici donio je odluku da održi protest upozorenja u srijedu, 3. februara, u 12.05 časova, u krugu RTV doma", navodi se u saopštenju.

Iz ovog sindikata upozoravaju nadležne da je ovo prvi u nizu koraka koje će preduzeti ukoliko se pitanje naplate RTV takse ne riješi što prije.

Upravni odbor ovog sindikata navodi da će, ukoliko budu primorani na dalje korake i izlazak na ulicu, zatražiti podršku od svih koji su ih u proteklom periodu pratili u protestima i štrajkovima.

"Tražićemo podršku Samostalnog saveza sindikata BiH i svih novinarskih udruženja, a i ostalih medijskih kuća, u smislu informativnog bojkota rada svih institucija koje nisu ispunile svoju obavezu da obezbijede stabilno finansiranje javnih servisa BiH", navodi se u saopštenju.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE