• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici različito o Prijedlogu zakona o stečaju

Autor SRNA

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmotrili su večeras Prijedlog zakona o stečaju.

Poslanik SNSD-a Milan Kovač izjavio je tokom rasprave o ovom prijedlogu zakona da je to u suštini reformski zakon, ali da je potrebno dosta truda da bude primijenjen.

Kovač je istakao da nema brzog provođenja stečaja, te da su stečajni upravnici ti koji u većini slučajeva otežu stečajni postupak.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković rekao je da je ovo neophodan zakon i da su rješenja koja se nude u zadovoljavajućoj formi.

Poslanik NS Goran Đorđić naglasio je da je ovakav zakon potreban i da njegov cilj treba da bude da donese stvarne efekte za kraće vrijeme.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je riječ o dobrom zakonu i da će za njega glasati velika većina poslanika.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo smatra da je zakon o stečaju, čiji je prijedlog radna grupa veoma kvalitetno uradila, zakasnio i da je iznuđen zbog posljedica koje je izazvao dosadašnji zakon o stečaj.

On je na skupštinskoj raspravi o Prijedlogu zakona o stečaju rekao da je ovakav tekst rješenja trebalo predložiti ranije.

Bundalo je predložio zaljučak da Vlada Srpske, nakon godinu dana od stupanja ovog zakona na snagu, izvrši njegovu analizu i predloži potrebne izmjene ako se za to ukaže potreba.

Poslanik SDS-a Dušan Berić rekao je da bi se trebalo kvalitetnije i preciznije odrediti pokretanje stečajnog postupka, ko će platiti postupak i odrediti da stečajni postupak ne treba da traje dugo.

Poslanik NS-a Adam Šukalo rekao je da bi cilj ovog zakona trebalo da bude sprečavanje nastanka nesolventnih privrednih subjekata i da bi u tome značajnu ulogu trebala da ima Poreska uprava Srpske, kojoj bi se dalo ovlšćenje da bude jedan od pokretača stečaja.

Poslanik SRS RS Milanko Mihajilica naveo je podatak po kojem se u Srpskoj vodi 344 stečajnih i 516 likvidacionih postupaka, pitajući zašto se šest godina čekalo na izradi novih zakonskih rješenja o stečaju.

Tokom rasprave poslanici su u međusobnm replikama udaljili od teme raspravljajući i o tome kako je proveden proces privatizacije i šta je radila Komisija za reviziju privatizacije.

Zasjedanje Narodne skupštine biće nastavljeno sutra u 10.00 časova razmatranjem Prijedloga zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednig kriminala.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o prevozu opasnih materijala, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o republičkoj upravi, kao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Srpskoj.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE