• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavloviću jednomjesečni pritvor

Autori mondo.ba Autori SRNA

Sud BiH odredio je večeras jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu "Pavlović i drugi", izjavio je advokat odbrane Miodrag Stojanović.

Pritvor je određen na zahtjev Tužilaštva BiH Slobodanu Pavloviću, Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću, osumnjičenima da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

"Oni će tokom noći biti transportovani u Bijeljinu u pritvor", rekao je Stojanović.

 Stojanović je dodao da će odbrana kada dobije rješenje, uložiti žalbu.

"Ovo je bruka i sramota", rekao je Stojanović, te napomenuo da je zdravstveno stanje Slobodana Pavlovića, koji ima konstantno problema sa zdravljem, izuzetno loše.

Tužilaštvo BiH danas je na ročištu pred Sudom BiH u predmetu "Pavlović i drugi" zatražilo da se osumnjičenima odredi pritvor od 30 dana a odbrana je istakla da nema razloga za određivanje pritvora.

Tužilaštvo je predložilo Sudu BiH da se osumnjičenima za finansijski kriminal u vezi sa poslovanjem Pavlović banke u Bijeljini Slobodanu Pavloviću, Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću odredi pritvor, jer postoji opasnost da bi napustili BiH, ometali istragu, te uticali na svjedoke.


Odbrana je od Suda tražila da ne prihvati prijedlog Tužilaštva, ističući da nema razgloga za određivanje pritvora, te navodeći teško zdravstveno stanje Pavlovića, kao i da ostali osumnjičeni ne mogu uticati na svjedoke.

Advokat odbrane Miodrag Stojanović rekao je da dokumentacija koju imaju i koju im je dostavilo Tužilaštvo BiH dovoljno govori o tome da nema elemenata krivičnog djela za koje se terete osumnjičeni.


Pipadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su u četvrtak, 11. februara, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mostarka

SrAmOtA...

MONDO REPORTAŽE