• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Krivaje": Blokiraćemo magistralni put!

Autor SRNA

Oko 400 radnika preduzeća "Krivaja-Mobel" iz Zavidovića danas je krenulo iz kruga fabrike prema Žepču gdje će blokirati magistralni put M-17 zbog neisplaćenih plata i zdravstvenog osiguranja.

Jutros su od premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića tražili uplatu određenih sredstava kako ne bi izašli na protest, ali kako se to nije realizovalo odlučili su blokirati magistralni put.

Predsjednik Sindikata radnika "Krivaja-Mobel" Besim Hasić je rekao da radnici ovaj put neće odustati od svojih zahtjeva, prenosi portal "Kliks".

Hasić je istakao da su jutros od Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) tražili jednokratna sredstva u iznosu od 200 do 250 KM, na šta im je ministar za socijalni rad i politiku rekao da Vlada ZDK na raspolaganju ima samo 15.000 KM koje bi mogla da uplati na račun Sindikata.

"Ne želimo ići kući, imamo skroz druge ciljeve i u tome ćemo istrajati. Rekli su nam da Sindikat nije imao strpljenja, a ništa nismo razbili i polupali tokom ovih protesta do sada", kazao je on i poručio da im tek sada ne mogu garantovati da će radnici imati strpljenja nakon ovakvih izjava.

Prije nešto više od dvije sedmice prekinut je kupoprodajni ugovor, a od tada se radnicima niko nije obratio da bi ispunio njihove zahtjeve.

Radnicima Krivaje podršku u današnjoj protestnoj šetnji i blokadi magistralnog puta M-17 dali su i borci, kao što je to bio slučaj sa protestnim gradskim šetnjama u Zavidovićima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE