• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici za ukidanje "bijelog hljeba" u RS

Autor SRNA

Poslanici Napredne Srpske u Skupštini RS pokrenuće inicijativu za izmjenu zakonskih rješenja koja regulišu ostvarivanje prava na takozvani bijeli hljeb na svim nivoima i institucijama RS, jer to može ostvariti višemilionske uštede.

 Poslanici za ukidanje "bijelog hljeba" u RS Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  To je najavio danas Adam Šukalo, poslanik ove stranke.

Niko ovo pitanje, kako je naglasio, nije dodirnuo u smislu njegovog ukidanja, već se oblik proširenja prava multiplicirao od lokalnih zajednica, preduzeća, agencija, pa sve do Vijeća naroda i Narodne skupštine RS...

Takođe, naglasio je Šukalo, pravo na "bijeli hljeb" koristi i 28 poslanika iz prethodnog saziva NS RS, za šta je potrebno izdvojiti više od 300.000 KM, pišu "Nezavisne novine".

"Zbog toga će inicijativa o ukidanju 'bijelog hljeba' biti već na sljedećoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS u vidu glasanja o dnevnom redu, o čemu će i ostali poslanici imati priliku da se izjasne", napomenuo je on.

SNSD će apsolutno podržati ovu inicijativu, napominje Luka Petrović, poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS, uz ocjenu da "niko nema prava na 'bijeli hljeb' ako ga i ne zaradi".

"Mi smo donosili čitav set zakona koji se odnosi na racionalniju potrošnju i uštedu, unapređenje proizvodne djelatnosti i privrede, a očekujemo i druge izmjene koje će tretirati ta pitanja", napomenuo je Petrović.

Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine RS, kaže za "Nezavisne" da je ova inicijativa pokrenuta u redovima Ujedinjene Srpske prije dva mjeseca, kada je predstavljen program stranke iz koje dolazi.

"Prema tome, naš stav po tom pitanju je više nego jasan i inicijativa za ukidanje 'bijelog hljeba' je realna i ostvariva, samo ako postoji dobra volja u RS za to", napomenuo je on.

Za Miladina Stanića, poslanika SDS-a i zamjenika šefa Kluba poslanika ove stranke u NS RS, neprimjerena je nesrazmjernost plata pojedinaca i realnog stanja.

"Mišljenja sam da je neprimjereno visoka plata funkcionera, državnih službenika i poslanika u odnosu na sve druge koji su zaposleni. Moja plata je nesrazmjerno viša u odnosu na vašu, iako smo istog stepena obrazovanja. Sve što će ići na privredni sektor, proizvodni sektor i što može unaprijediti situaciju i standard za sve, mi podržavamo", naglasio je Stanić za "Nezavisne". Duško Ivić (DNS) pozdravlja ovu inicijativu i smatra da će je većina stranaka u RS i podržati.

"Mišljenja sam da je tako nešto apsolutno korisno u ovom trenutku za sve u RS i da se tim treba rukovoditi, zbog čega ćemo mi i podržati ovakvu inicijativu bez dvojbi", kaže Ivić za "Nezavisne".

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Nesto razmisljam da i ja sebi ukinem ovaj "crni" hljeb

MONDO REPORTAŽE