• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Cijena struje će biti najniža u regionu

Autor SRNA

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će Srpska, i ako poskupi struja, voditi politiku niskih cijena koje će i ubuduće biti najniže u regionu.

Đokić je rekao novinarima u Gacku da je to znak odgovornosti Republike koja brine o svojoj privredi i građanima i želi da resurs koji ima koriste svi, ističući da se mora imati u vidu da je i proizvodnja električne energije trošak koji se mora platiti.

Komentarišući najavljeno poskupljenje struje, Đokić je izrazio uvjerenje da će za ovo pitanje biti razumijevanja i da neće biti demagogije, niti politizovanja, jer to može ugroziti poslovanje sistema.

On je podsjetio da je posljednji tarifni postupak bio 2009. godine, te da je prošle godine bilo razmatrano to pitanje, napominjući da regulator mora da ima sluha za sve što se dešava u Republici.

Đokić kaže da ne zna kolika će biti korekcija cijene, jer regulator još nije zauzeo stav i u fazi su analiziranja troškova koje su im uputila sva proizvodna i distributivna preduzeća.

“Nije pošteno da kilovat struje isto plaća onaj ko ima platu 1.500 KM i više i penzioner. Zbog toga se mora, ako dođe do korekcije cijene struje, naći način kako da se pomogne ljudim sa nižim primanjima”, istakao je Đokić.

On je naglasio da će se isto tako, ukoliko se ne pomogne i Termoelektrani Gacko, ona ugasiti.

“Razvojna politika mora da bude na bazi realnih priznanja troškova koji mogu biti takvi da omoguće da se kroz njih može ući u nove investicione aktivnosti”, rekao je Đokić koji je u Gacku prisustvovao vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Rudnika i termoelektrane Gacko.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

miha

Nek smanje plate zaposlenima u el privredi i ukinu bonove za struju pa da je svi placamo budemo u jednoj drzavi ovi sto hoce da poskupe struju neplacaju je nikako 25 god

Marica Grbic

Drug Djokic,recite koalic.partnerima da otpuste visak radnika,primljen po partijskoj liniji,pa nece biti potrebe za poskupljenjem struje.

4S

I standard nam je najgori u regionu...

A

Kakve su to gluposti. Cijena struje da ovisi o visini plate. Nemam nista protiv da se ugrozenim kategorijama uopste ne naplacuje struja,na racun drzave, a ne na racun gradjana, koji su se posteno skolovali, ulagali vlastita sredstva u to skolovanje i borili se da imaju bolje plate i bolji zivot. Mozda bi trebalo i u marketima da budu cijene ovisne o plati. Zao mi je samo sto bi ministar i njemu slicni sve placali pet puta skuplje. Sta su u stanju smisliti nase "pametne" glave. Pa, za najsiromasnije, u normalnim drzavama, postoje sicijalni programi i fondovi za ugrozene kategorije. Predlazem da umjesto bijelog hljeba, uplacuju sredstva u takve fondove. U tom slucaju, mnogi bi imali besplatnu struju.

miladin

Ako su lose poslovali,zasto onda svi zaposleni u ep dobijaju pare za struju,a ostali narod da ispasta,to nikako netreba dozvolit narod treba na ulicu izac

MONDO REPORTAŽE