• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Radojičić ima najveću podršku stranke

Autor SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da Gradska organizacije SNSD-a Banjaluka trenutno predlaže kandidate za gradonačelnika, te da najveću podršku partije ima predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić.

Dodik je istakao da je cilj SNSD-a da pobijedi na lokalnim izborima u Republici Srpskoj, gdje će imati najbolje moguće kandidate.

"Naša organizacija ima kapacitet da u unutrašnjom dijalogu i raspravi dođemo do najboljih kandidata. Mogu da izrazim zadvoljstvo jednim širokim krugom predlaganja koji će dovesti do toga da iza naših kandidata stane čitava lokalna organizacija, uz podršku rukovodstva političke partije", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prije početka Gradske konferencije SNSD-a Dodik je poručio da očekuje da će stranka u Banjaluci ostvariti jedan od najzapaženijih rezultata u posljednje vrijeme.

"Gradska organizacija je izvršila potpunu konsolidaciju, organizaciono se stabilizovala i konceptualno krenula u političku borbu i pripreme za ove izbore. Sve aktivnosti u Gradskoj organizaciji su posvećene pripremama za izbore i koncipiranju Banjaluke kao centra, ne samo sa stanovišta naše pažnje u narednih godinu ili dvije, već dugoročno, jer Banjaluka to zaslužuje od SNSD-a kao vladajuće političke partije", naglasio je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić istakao je da je cilj današnje Konferencije da usvoji odluku o unutrašnjoj organizaciji, usklađenu sa novim Statutom, koji je usvojen prošle godine na saboru stranke u Istočnom Sarajevu.

"Ukida se Izvršni odbor, a uvodi Predsjedništvo stranke, Aktiv penzionera i još neki sitniji odbori. Planiramo da usvojimo programski ili konceptualni dokument `Banjaluka dobro mjesto za dobre ljude`, koji nije izborna platforma, već konceptualni dokument u kome govorimo o našem viđenju Banjaluke u jednom dugoročnom periodu", istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, dokument govori o onome što treba da predstavlja Banjaluka kao evropski regionalni, kulturni, obrazovni, naučni, zdravstveni i svaki drugi centar.

Radojičić je napomenuo da današnjoj Konferenciji prisustvuje gotovo kompletno rukovodstvo stranke.

On je dodao da je unutar stranke otvoren proces kandidovanja za gradonačelnika Banjaluke i odbornike u Skupštini Grada, koji će trajati do 1. aprila, do kada svi mjesni odbori, organizacije mladih, žena, penzionera, savjeti stranke, oko 250 organizacionih jedinica imaju pravo predlaganja.

"Najkasnije u maju ćemo sumirati podatke i na osnovu toga ćemo odlučivati i kad je u pitanju kandidat za gradonačelnika i kandidati za odbornike. Želimo postići apsolutnu saglasnost Gradske organizacije oko kandidata, saglasnost sa rukovodstvom partije i sa našim koalicionim partnerima u Banjaluci, sa kojima nastavljamo saradnju", zaključio je Radojičić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE