• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvozdenu za Sanski Most veća kazna - 12 godina

Autor mondo.rs

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dvije godine kaznu bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske, Miroslavu Gvozdenu zvanom Mićan, i pravosnažno ga osudilo na 12 godina zbog ratnog zločina 1992. godine.

Gvozden je osuđen zbog ubistva tri civila i pokušaja ubistva jednog, na teritoriji Sanskog Mosta u BiH, u decembru 1992. godine.

Tom odlukom, objavljenom na sajtu suda, usvojena je žalba Tužilaštva za ratne zločine i preinačena prvostepena presuda, kojom je Gvozden bio osuđen na 10 godina zatvora u septembru prošle godine.

Apelacioni sud je u obraloženju odluke o kazni naveo da je žalbom tužioca osnovano ukazano da prvostepeni sud nije dao adekvatan značaj utvrđenoj otežavajućoj okolnosti za Gvozdena - da je učestvovao u ubistvu tri civila i pokušaju ubistva jednog civila, "kao ni činjenici da je izrazio pojačanu upornost i bezobzirnost koje su naročito izražene prilikom lišavanja života M.T. pred njegovim sinom - tada djetetom".

Gvozden je osuđen jer je zajedno sa rođakom Milom Gvozdenom, koji još nije dostupan pravosudnim organima, iz osvete zbog ubistva brata, ubio šest i ranio jednog civila u mjestima Tomašica i Sasina, u opštini Sanski Most.

Tužilaštvo za ratne zločine je preuzelo ovaj predmet od Kantonalnog suda u Bihaću.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE