• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: Otvaranje Ferhadije veoma značajan događaj

Autor mondo.ba

Cilj Ministarstva unutrašnjih poslova RS je da svečanost otvaranja Ferhadije 7. maja protekne u najboljem redu i da se sa ovog veoma značajnog skupa i događaja za Banjaluku i RS pošalje poruka mira, tolerancije i zajedničkog života.

To je izjavio to danas u Banjaluci Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova nakon sastanka koji je imao sa Organizacionim odborom svečanosti, prenose "Nezavisne novine".

Sastanku su prisustvovali i Osman ef. Kozlićem, muftija banjalučki i predsjedavajući Odbora, Ramiz salkić, član odbora i potpredsjednik RS i Gojko Vasić, direktor Policije RS.

"Drago mi je da smo naišli na razumijevanje i da se nalazimo pred zajedničkim ciljem", rekao muftija Kozlić. Salkić je naglasio da ga posebno raduje što je organizacioni odbor dobio potpuno uvjerenje i spremnost da će sve prteći u najboljem redu. On vjeruje da je ovo ogromna šanasa za Banjaluku.

Organizacioni odbor još uvijek nema podatke o broju gostiju ali će kontrolisati organizovani dolazak.

Vasić je naveo da je imenovan štab koji će voditi obezbjeđenje ovog skupa i da je MUP RS nosilac obezbjeđenja ove svečanosti.

Svaka bezbjednosna agencija učestvovaće u svom domenu nadežnosti, Federna uprava policije i kantonalna policija pregledaće vozila a spisak ljudi imaće i bezbjednosne agencije koje dolaze sa gostima.

 detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Otvaranje-Ferhadije-treba-da-posalje-poruku-mira-tolerancije-i-zajednickog-zivota/363875

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Banjaluka

Mislim da svi pravi banjalucani nemaju nista protiv Ferhadije ovo je jedno kulturno naslijedje koje se nije smjelo srusiti u zoni kojoj nije bilo rata.a isto tako mislim da treba da se smanji zvuk sa ferhadije u znak tolerancije prema drugima. Oni koi se zele moliti neka fino dodju na molitve,sto za dzamiju tako i za crkve mislim. A ne da svi slusamo sve molitve po gradu

MONDO REPORTAŽE