• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Vrijeme je za proteste

Autor mondo.ba

Zbog poskupljenja struje, ali i cjelokupne situacije u Republici Srpskoj, krajnje je vrijeme da Savez za promjene zajedno sa građanima mirnim protestima izrazi nezadovoljstvo.

 Predsjedništvo PDP-a sastalo se u Trebinju Izvor: MONDO/ Samir Cacan
Izvor: MONDO/ Samir Cacan

  Ovo je jedan od zaključaka Predsjedništva PDP-a, koje se sastalo u Trebinju, javlja BNTV.

Poskupljenje struje, kašnjenje isplata iz budžeta, teška finansijska situacija - razlozi su zbog kojih PDP, zajedno sa Savezom za promjene, smatra da je krajnje vrijeme da se u Republici Srpskoj održi mirni protesti.

"Glavni okidač za jedan ovakav stav jeste poskupljenje struje, jeste jedno opšte nezadovoljstvo i sve veći broj kašnjenja sa isplatama iz budžeta, što dovodi do zastoja u normalnom životu. Ako pogledate situaciju u poljoprivredi, stanje nikada nije bilo gore i nezamislivo je da i danas, a već smo duboko u 4. mjesecu, postoji dug od nekoliko desetina miloiona maraka prema poljoprivrednim proizvođačima iz 2015. godine", kaže Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.

U PDP kažu da čvrsto podržavaju borbu protiv kriminala i korupcije u Republici Srpskoj.

"Mi smatramo da narod u Srpskoj treba da zna kako su nestale pare iz banaka u Republici Srpskoj, preduzeća, iz budžeta i zbog toga još jednom dajemo punu podršku ovim aktivnostima, jer one predstvaljaju ispunjavanje i naših predizbornih obećnanja, a to je žestoka borba protiv korupcije i kriminala u Republici Srpskoj i odgovor na ključno pitanje gdje je otišao novac koji je opljčakan. To je ujedno i poruka onima koji ovih dana kritikuju akcije koje se vode. Ključna poruka je njima neka kažu gdje su otišle pare. Vidjeli smo da je riječ o desetinama i stotinama miliona maraka. To je novac ovog naroda, to je novac Republike Srpske i mora se znati gdje je novac otišao", jasan je Crnadak.

Predsjedništvo PDP razgovaralo je i o pripremama za oktobarske izbore i zajedničkom nastupu Saveza za promjene u cijeloj Republici Srpskoj. O imenima kandidata i raspodjeli još uvijek se nije razgovaralo, ali u PDP-u ne kriju da bi voljeli da kandidat da za gradonačelnika Trebinja ponovo bude Slavko Vučurević.

Predsjedništvo PDP-a, zajedno sa Boračkom organizacijom, priprema plan za zapošljavanje djece poginulih boraca i demobilisanih boraca, a prije sjednice Predsjedništva predsjednik PDP-a Branislav Borenović podijelio je članske karte za 200 novih članova te stranke u Trebinju.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vid

Oruđima malo kod očnog doktora.

Hercegovina

Pa ko ti brani, protestuj i ti i tvoji saveznici i halal ministri, radi struje protesti jel' pa da zatvorimo termoelektrane i da uvozimo struju po većoj tarifi, zasto niste pozivali na proteste prošle godine kad je vaš glavni adut u Trebinju povećao poreze na nekretnine, e koji ste vi igrači!!!!!

Dusan Silni

Ako ce nas voditi crnadak i ovakvi kao on, bolje nam je da se kolektivno samoubijemo...

Gz

Ostavi ti nas gradjane na miru a ti i tvoj Savez za promjene protestujte svaki dan. A mi gradjani, nadam se, cemo da se dignemo i pometemo i taj tvoj savez i ove na vlasti u RS u jer ste u 100 grama sve ista "bagra"

MONDO REPORTAŽE